Mardin Valiliği, sokağa çıkma yasağının kalktığı Derik ilçesinde yapılan operasyonlar hakkında açıklamada yaptı. 27 Kasım ile 03 Aralık tarihleri arasından polis ve jandarmanın ortaklaşa düzenledikleri operasyonlarda 15 PKK`linin öldürüldüğü kaydedilen açıklamada, 2 PKK`linin ise sağ olarak yakalandığı aktarıldı.

Açıklamada 8 adet barikatın kaldırıldığı, 2 hendeğin kapatıldığı belirtilirken 7 adet tuzaklanmış bomba düzeneğinin imha edildiği ifade edildi.

PKK`lilerce düzenlenen saldırılarda bir askerin hayatını kaybettiği hatırlatılan açıklamada, 3 özel harekât polisin hafif, bir askerin ise ağır şekilde yaralandığı kaydedildi.

Açıklamanın devamında “Gerçekleştirilen operasyonel çalışmalarda PKK/KCK mensuplarına ait; 27 adet av tüfeği, 6 adet roketatar mühimmatı, 2 adet kalaşnikof silah, 3 dolu şarjör, 100 adet kalaşnikof mermisi, 2 adet kalaşnikof şarjörü, 656 adet kanas mermisi, 1 adet kurusıkı tabanca, 5 adet çeşitli çapta tabanca namlusu, çok sayıda yaşam malzemesi ve tıbbi malzeme, bomba yapımında kullanılan kablo, pil, koli bandı, vs. malzeme ele geçirilmiştir.” denildi.

(M. Salih Keskin – İLKHA)