Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Nablus'un güneyindeki Huvara kontrol noktasında İsrail askerleri tarafından vurulan 16 yaşındaki Eşrakat Katnani isimli Filistinli genç kız hayatını kaybetti" denildi.

Görgü tanıkları, Filistinli genç kıza önce siyonist israilli bir sürücünün aracıyla çarptığını, daha sonra da askerler tarafından genç kızın vurulduğunu anlattı. Siyonist işgal askerlerinin gerekçesi, 16 yaşındaki kişinin kendilerine "bıçaklı saldırı girişiminde bulunması"ydı.

Askerler, Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde 19 Filistinli'yi de gözaltına aldı. İsrail radyosunun haberine göre, Batı Şeria'da "şiddet olaylarına karıştıkları" gerekçesiyle 4'ü Hamas mensubu 19 Filistinli gözaltına alındı. 

38 Filistinli gözaltına alındı
Siyonist işgal polisi, Yafa kentinde ise yine "şiddet olaylarına karıştıkları" gerekçesiyle 38 Filistinli'yi gözaltına aldı.

Siyonist işgal radyosunun haberine göre siyonist işgal polisi, "geçen ay kentte yapılan gösterileri düzenledikleri veya çeşitli suç olaylarına karıştıkları" gerekçesiyle 38 Filistinli'yi gözaltına aldı.

Siyonisti şgal polis sözcüsü Luba Samri de yaptığı yazılı açıklamada, gizli bir operasyon sonucu bu sabah birçok kişinin gözaltına alındığını belirtti.

Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere saldırıları ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarıyla bölgede giderek tırmanan gerginlik ciddi boyutlara ulaşırken, Batı Şeria ve Doğu Kudüs ile Gazze'nin çeşitli bölgelerinde neredeyse her gün, "saldırı girişiminde bulunduğu" iddia edilen Filistinliler, İsrail askerlerinin açtığı ateşte hayatını kaybediyor.

Kaynak: AA