2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı Kasım ayı Ortaöğretim Okul Müdürleri toplantısı Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında, valilik konferans salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Köşger`in yanı sıra Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek, Bingöl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri ile il merkezi  ve ilçelerde görev yapan Ortaöğretim Okul Müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Köşger, “İdareci arkadaşların bulundukları okullarda başarıya odaklandıkları, bu konuda motive oldukları, daha iyisini yakalamak noktasında gayret içinde oldukları intibasındayım. Bundan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Ülkenin eğitim ile ilgili sorununa baktığımız zaman, belli bir noktaya kadar geldiğimiz anlaşılıyor fakat, geldiğimiz nokta kâfi değil. Çünkü bizimle birlikte diğer dünya devletleri de gelişiyor ve daha iyisine doğru gidiyor. Son 10-15 yılda eğitim genel verileri ile ilgili değerlendirmelere baktığımızda akademik çalışmalarda birçok ülkenin bizi geçtiğini görüyoruz. Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (PİSA) verilerine göre, karşılaştırmalarda ülkemizin durumunun daha kötüye gittiği ortaya çıkıyor. Biz iyileşiyoruz ama dünyadaki diğer milletler de kendisini daha iyiye daha gelişmişliğe doğru taşıyor.” şeklinde konuştu.

“Ülke ölçeğinde de Bingöl`e baktığımızda, Bingöl belli bir seviyeye geliyor ancak ülke genelinde de ilerleme oluyor.” diyen belirten Köşger, “Bingöl`de fiziki alt yapıda sıkıntı neredeyse kalmadı. Artık başarıya odaklanmamız lazım. Ancak ‘başarı, sadece sınavlardaki akademik başarılardır` algısını ortadan kaldırmamız lazım. Bütün liseler, meslek liseleri, İmam-Hatip Liseleri, hepsi en az fen lisesi kadar önemlidir. Çünkü toplumda her bir birey, diğer bireylerin yaptığı kadar kıymetli ve değerli işler yapıyor. Bütün öğrencilerimizin bu duyguyu yaşaması lazım. Okula gelen öğrencilere burada edinilecekleri meslek sayesinde toplumda çok önemli bir fonksiyonu ifa edeceklerini ve bu sayede toplam mutluluğu toplam kaliteyi elde edebileceklerini anlatabilmemiz lazım. Fen lisesinde de yine ‘fen lisesine giden her öğrencinin tıp fakültesine gitmesi lazım` algısını da değiştirmemiz lazım. Çocukların kabiliyetlerini tespit ederek aileleri ile işbirliği içinde, öğrencileri iyiye, doğruya, güzele yönlendirmemiz lazım. Bunu başarabildiğimizde de topyekûn mutluluğu da sağlayabiliriz. Bingöl`ün de en büyük sıkıntısı budur. İnsanların bulundukları pozisyonlarda bir mutsuzluk, yetersizlik duygusu, sürekli bir eleştiri sıkıntısı var. Bu da insanımızı mutsuzluğa sevk ediyor. Bunu aşabilmemiz lazım. İyi insanlar, mutlu insanlar, başarılı insanlar, yaptığı işi en iyi şekilde yapan insanlar yetiştirmemiz lazım. Bu noktada hepinize çok büyük sorumluluklar düşüyor. Arkadaşlarımızın belirli bir duyarlılık seviyesini yakalamış olduklarını görüyorum. Bunun daha ileriye gitmesi için de hep beraber çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Toplantı eğitimde iyi örneklerin sunumu ve akademik başarıyı arttırma çalışmalarının tartışılması ile sona erdi. (İLKHA)