Hükümete yönelik 17-25 Aralık operasyonundan sonra asıl amacı gün yüzüne çıkan ve kumpaslar, yasa dışı dinlemeler ve fişlemeleri bir bir ortaya çıkınca haklarında onlarca dava açılan paralel yapı himmet ve haksız kazançla elde ettiği malları hülle yapmaya başladı. Yargı kararlarıyla şirketleri ve dershaneleri elinden gitmeye başlayan paralel yapıyı panikleyince tıpkı 2004'te Cem Uzan'ın yaptığı gibi okulları devirle maskelemeye çalıştı.

SADECE KAĞITTA DEVRİLDİ

Adli makamlar tarafından yapılacak soruşturma ve operasyonların önüne geçmek, bu okullara yeniden öğrenci kazanabilmek için paralel yapı okulların bazılarını satışa çıkardı. Ancak bu satış bilinenden çok farklıydı. Zira okullar yine kendi adamları olan ancak sıradan maaşlı insanlar üzerine üç kuruşa devredildi. Ancak buraya kadar normal gözüken bu devir sırasında okullara biçilen değer ise 'bu kadar da olmaz' dedirtti. Paralel yapı ve onun destekçilerinin sahibi olduğu okulların satış ve devir fiyatları 80 TL'ye kadar düştü, yapılan operasyonlarda tuhaf el değiştirmeler saptandı. Adeta yemek parasına 400-500 öğrencisi olan milyon dolarlık okullar sıradan kişilere sadece kağıt üzerinde devredildi. Okulların el değiştirilmesinin mahkeme tarafından kayyum atanması halinde 'Bu şirket bizim değil satıldı' diyerek adeta yangından mal kaçırma planlandı.

'BU KADAR DA OLMAZ' DEDİRTEN SATIŞLAR

- Bakırköy Özel Güven FEM dershanesi Bakırköy Şubesi 80 TL
- Özel Esenyurt P1 Analitik Dershanesi 300 TL
- GOP Özel Ümit FEM Dershanesi Beşyüzevler Şubesi 18 bin 880 TL
- Fatih Özel P1 Analitik Dershanesi 10 bin lira
- Esenler ANAFEN Dershanesi 7 bin 80 TL
- Arnavutköy Özel Pınar Sevgi Çiçeği ANAFEN Dershanesi 4 bin TL
- Ataşehir Özel Mevsim DİLFEN Yabancı Dil Kursu Şubesi 5 bin TL

MÜLKİYET HALA ONLARDA

Paralel yapı gelir durumunun daha az olduğu ilçelerdeki komik rakamlarla devir ve satış yapmasına rağmen merkezi yerlerdeki okullarında ise ikinci taktiği uyguladı. Devrettiği isimler kendi mensupları olmasına rağmen buna bile güvenmeyen paralel yapı okullarda işletme hakkını devretti ancak tapu devri yapmadı. Başakşehir Özel Mizan Sevgi Çiçeği Anafen Dershanesi o okullardan.

Akşam