Kuruluşu tamamlanan Dünya Helal Vakfı,  Helal Yaşam sistemi için yapılacak projeleri gerçekleştirmek üzere 24  mütevelli heyeti ile ilk toplantısını vakıf merkezinde gerçekleştirdi.

Yapacağı faaliyetlerde GİMDES ‘ e yardımcı olacak olan vakıf , “Kanuni gereklerini yerine getirerek ve gerekli izinleri alarak, Helal Gıda, Gıda Kontrol, Denetim ve Genetik Araştırma gibi faaliyet alanına giren konularda, Meslek Liseleri açmak, Üniversite kurmak, Enstitü kurmak, laboratuvarlar, test ve tahlil merkezleri, inceleme ve denetim birimleri kurmak, denetçi yetiştirmek,” gibi alanlarda faaliyetleri gerçekleştirmeyi kararlaştırdı.

Dünya Helal Vakfı’ nın  ilk toplantısında vakfın amaç ve faaliyetleri konuşuldu. Vakfın amaç ve faaliyetlerini Dr. Hüseyin Büyüközer Dünya Helal Vakfı adına Gıda Raporunda yayınladı.

“Bilinçli insan ve bilinçli toplum yetiştirmek için çalışacağız”

Dünya Helal Vakfı’nın her türlü sosyal, siyasal, eğitim, kültür-sanat, iktisadi, ticari ve benzeri faaliyetlerde bulunacağını ifade eden Dr. Hüseyin Büyüközer, “Vakfımız insanların kullandığı bütün gıda ve ihtiyaç maddelerinin inancı bakımından serbest olup olmadığı, sağlık bakımından temizlik ve fayda taşıyıp taşımadığı gibi hususlarda ‘bilinçli insan ve bilinçli toplum’ yetiştirilmesi konusunda çalışmalar ve araştırmalar yapmak, projeler üretmek için çalışacaktır. Ayrıca  Kişilere, özel ve tüzel kurum ve kuruluşlara, Hükümet ve Millet Meclisi gibi organlara bu hususta danışmanlık yapmak ve üretilen projeleri ve önerileri sunmak, ‘gıda ve ihtiyaç maddeleri’ hakkında duyarlılık ve bilinç kazandıracak çalışmalarda bulunacaktır” dedi.
Toplantıda, vakfın amacına ulaşmak için yapacağı faaliyetler ayrı ayrı  açıklandı.

“Bilimsel ve akademik araştırmalar yapacağız”

Gıda, ilaç, sağlık malzemeleri, temizlik ürünleri, kozmetik mamulleri, helal, haram, beslenme, ihtiyaç maddeleri gibi konularda konularda bilimsel ve akademik inceleme ve araştırmaların yapılacağını açıklayan Dr. Büyüközer, “ Ülkemizde gıda, temizlik ve temel ihtiyaç maddeleri ile ilaç ve sağlıkta kullanılan diğer maddelerin niteliği, içeriği ve kazandırıp kaybettirdikleri bakımından bilinçlenme ya da bilinçlenmeye engel olma ile ilgili çalışmaları ve uygulamaları araştırmak, belirlemek, elde ettiği sonuçları kamuoyuna, ilgili kişilere ve mercilere duyurmak için çalışmalar yapılacaktır.” İfadelerini kullandı.

Kanuni gereklerini yerine getirerek ve gerekli izinleri alarak, Helal Gıda, Gıda Kontrol, Denetim ve Genetik Araştırma gibi faaliyet alanına giren konularda, Meslek Liseleri açmak, Üniversite kurmak, Enstitü kurmak, laboratuvarlar, test ve tahlil merkezleri, inceleme ve denetim birimleri kurmak, denetçi yetiştirmek gibi bir çok alanda faaliyet yürütecek olan vakıf, ayrıca temel amaçlarını gerçekleştirmek için yürüttüğü çalışmalardan ayrı olarak, sergi, spor, kültür, sanat ve eğlence etkinlikleri, toplantılar, iç ve dış geziler, yemek, kermes ve fuarlar düzenleyecek, her sahada faaliyet gösterip iktisadi ve ticari işletmeler kurup ortak olacak.

“Her türlü basın-yayın faaliyetinde bulunacağız”

Vakfın her türlü basın-yayın faaliyetinde bulunacağını açıklayan Dr. Büyüközer, “Vakfımız gerekli izinleri alarak çocuk yuvaları, bakım ve dinlenme evleri, sağlık birimi ile iş atölyeleri açacak, çalışma ve bilgilendirme bültenleri çıkaracak ayrıca yazılı, sesli ve görsel yayınlar      hazırlayacak ayrıca her yıl ‘Gıda Ödülü İçecek Ödülü’, ‘Temizlik Ödülü İlaç Ödülü’, ‘Temizlik Malzemesi Ödülü’, ‘İhtiyaç Maddeleri Ödülü’ gibi ödüller verecektir.  Her türlü bilgiyle zenginleştirilmiş dosyalama, arşiv ve biyografi çalışmaları yapacaktır. ”  dedi.

Vakıf Yönetim Kurulu tarafından Vakıf amaçları kapsamında belirlenecek ve plânlanacak olan her türlü faaliyette bulunacağını duyuran Dr. Büyüközer son olarak öğrencilere burs verileceğini, bedelli ya da bedelsiz barınma yerleri hazırlanacağını sözlerine ekledi. (M. Zeki Aygur -İLKHA )