Mehmet Yavuz ve beraberindeki heyeti, ailenin ileri gelenlerinden Mehmet Taş karşıladı. Taş ailesine başsağlığı dileklerini sunan Yavuz, merhuma da Allah'tan rahmet diledi.

Taziye sırasında, dünya sevgisi, ölüm ve ahiret hayatı ile ilgili bir konuşma yapan Yavuz, “dünya sevgisi çok fazla artarsa, ölüm korkusu da o derece azalırsa, o zaman siz kesin olarak yenileceksiniz. Sadece bir taziyede ölümü hatırlayabiliyoruz. Aslında ölüm, doğum kadar normal olarak sürekli gündemde tutulması lazımdır. Doğum günü partileri düzenlenir ama ölümün soğuk bir yüzü olduğu için hatırlanmak istenmez. Mezarlıkları modernist dediğimiz sistem insanları şeytanların tuzağına düşürmek isteyen sistem, mezarları şehirlerin dışına, en ücra yerlere taşımak suretiyle hayatın içerisinde en önemli olay olan ölümü, gözden uzak tutmaya çalışır. Batıl sistemlerde bunun için mücadele ederler. Oysaki bir eğitim sisteminde okulda en küçük bir alanda dahi, çocuklarımızı ölüme ve ölümden sonraki hayata hazırlamak, hem anne ve babanın, hem eğitimcilerin, hem de devletlerin görevidir.” dedi.

Her geçen gün değerlerimizden uzaklaşmamızın, örf, adet, gelenek, görenek, anne ve babaya saygının kalmaması yeni yetişen gençlerin ve yeni yetişen neslin çok acayip bir halin içerisine girmesinin en önemli nedeni ölümü hatırlamamak olduğunun altını çizen Yavuz, “ Lezzetleri acılaştıran o ölümü hatırlayın. Çünkü lezzetleri acılaştıran ölümü hatırlattığı zaman bir devlet başkanı zulmedemez, zalim olamaz insanlar. Çünkü bunun hesabının Allah`a vermek zorunda olduğunu bilir. Hiç kimse kimseye kolay kolay kötülük yapamaz. İşte bu anlayışta olursak, toplumda şuan hakim olan ne içki, ne kumar, ne faiz, ne fuhuş, ne ahlaksızlık, ne zalimin mazluma zulmetmesi asla olmayacaktır.” dedi.

Konuşmanın sonunda ölümün hayatın içinde olması gerektiğini belirten Yavuz, “Siyaset kurumunun, devletin, eğitim yapısının, eğitim kurumlarının bunun üzerinde eğilmesi gerekiyor. Öyle bir eğitim sistemi olmalı ki, öğretmenler öğrencileri buna hazırlayacaklar. En büyük başarı, helal yoldan rızkını temin etmektir. Çünkü bizim için, dünyada zengin olmak değil, Allah`ın razı olduğu bir hayat yaşamaktır. Eğer Allah`ın razı olduğu bir hayat, fakirlikle yaşanacaksa o zaman fakir olmak, zengin olup zulmetmekten daha iyidir. Bu vesileyle Allah bize böyle bir devlet anlayışını, böyle bir sistemi ve bunları yerleştirecek insanları, yöneticileri nasip etsin inşallah.” Açıklamalarında bulundu.

Ziyaretlerini sürdüren HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz ve beraberindeki heyet, daha sonra kız kardeşi vefat eden Şanlıurfa Eski Belediye Başkanı Ahmet Bahçıvan`ın taziye ziyaretinde bulundu.