BATMAN - Batman Üniversitesinde Doç. Dr. Şemsettin Dursun tarafından `İnsan Yetiştirmek Üzerine` konulu konferans verildi. Üniversitenin Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ve saat 14.00`da başlayan konferansa Doç. Dr. Şemsettin Dursun, Batman Üniversitesi Rektörü Abdüsselam Uluçam, üniversite öğretim görevlileri ve öğrencileri büyük ilgi gösterdi.

 

İnsan nedir? İnsan küçük evrendir. Evren büyük insandır tanımlamasıyla konferansta söz alan Doç. Dr. Dursun, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İnsan, Eşref-i Mahlûkattır. Yani, yaratılmışların en şereflisidir. İşte biz eğitimciler, bu kadar değerli ve onurlu olan varlığı yetiştirmeye talibiz" dedi.

 

Öğretmenleri Güneş`e benzeten Dursun, öğretmenler çekim gücü ile kişileri etrafında tutar ve ışığıyla da karanlığı dağıtır diyerek konferansını "Tanışma" adlı şiiriyle sonlandırdı. Doç. Dr. Dursun`a anlatımlarından ötürü, Rektör Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam tarafından plaket verildi. Prof. Dr. Uluçam, konferansından ötürü Doç. Dr. Dursun`a teşekkürlerini sunarak, katılımcılarına bakış açılarını her zaman geniş tutmaları önerisinde bulundu.
 
Halid Coşkun - İLKHA