GAZİANTEP - Yaklaşık bir yıl önce Hizbullah tahliyeleri bahane edilerek Gaziantep polisi tarafından eşzamanlı baskınlarda gözaltına Mustazaf-Der, Umut-Der, İlim-Der ve Rahmet-Der başkanlarının da aralarında bulunduğu toplam 20 kişi gözaltına alınmıştı. İlk duruşmaları yarın Adana Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülecek zanlılar Gaziantep Terörle Mücadele Polisleri tarafından bir gün önceden hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmak istendi.
 
İlke haber ajansı Gaziantep temsilcisi Şefik Mert`in bürosuna gelen terörle mücadele polisleri, mahkeme celbini vererek gözaltına almak istedi. Daha önce bir uyarının gelmediğini neden ilk gelen celpte gözaltına alınması gerektiğini söyleyen Şefik Mert polisin bu keyfi uygulamasına itiraz etti. Polis mahkeme celbini ileri sürerek Şefik Mert`i gözaltına aldı.
 
Bu Yapılan Psikolojik Baskıdır
Aynı zamanda Gaziantep Mustazaf Der Şube Başkanı Mehmet Kaya`nın evine giden polisler, Kaya`yı da gözaltına almak istedi. Kendisine daha önce yazılı bir uyarının yapılmadığını söyleyen Kaya itiraz ederek polisle gitmedi. Daha sonra avukatlarıyla görüşen Kaya yaptığı kısa açıklamada bunun keyfi uygulama olduğunu mahkeme öncesi polisin zanlılar üzerinde psikolojik baskı kurmak istediğini söyledi.
 
Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz sanık avukatlarından Abdulgani Orhan yaptığı açıklamada sanıkların avukatı olarak böyle bir şeyden haberinin olmadığını, olayı daha sonra telefonla öğrendiğini söyleyerek, "Sanıkların yarın mahkemede olması gerekiyor. Gaziantep polisi bir nevi işini garantiye almak için 31 sanığı geceden toplayarak hukuksuz bir gözaltı yapmıştır."diyerek gözaltının keyfi olduğunu söyledi.
 
Bekir Aslan - İLKHA