Vali Yardımcısı Salih Altun, hakkında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, haberin bir çarpıtma olduğunu ve olayı yargıya taşıyacağını belirtti. Altun, şartsız bağış hesabında bilgisi ve talebi olmadan 5 bin TL`lik paranın eşinin hesabına aktarıldığını duyduğu andan itibaren banka üzerinden, gelen parayı aynı hesaba geri aktardığını bildirdi.

Vali Yardımcısı  Altun, hakkında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek şu bilgileri aktardı: “Bitlis eski Valisi Orhan Öztürk,  kendi tasarrufu altında bulunan Valiliğe ait şartsız bağış hesabından, bilgimiz ve talebimiz olmaksızın eşimin hesabına 5 bin TL havale yapmıştır. Hesabımıza böyle bir meblağın geldiği öğrenildiği anda, bankaya talimat verilerek paranın geldiği hesaba geri iade edilmiştir. Vali Öztürk`ün talimatı ile 2014 yılı Ramazan ayında Avrupa Yakası Hizanlılar Derneği tarafından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Florya tesislerinde düzenlenmiş olan iftar yemeğine katıldığım için, İstanbul`a gidiş dönüş uçak biletim ve 203 TL`lik araç kiralama bedeli valilikçe ödenmiştir.”dedi.

Haberde sözü edilen müfettiş raporunun şahsıyla bir ilgisinin olmadığını  belirten Altun,  usulsüzce kullanılan para hakkında da şu bilgileri aktardı: “Haberde usulsüz harcandığı belirtilen 5 Milyon TL dönemin Valisi Orhan Öztürk tarafından medrese ve STK`lara yapılan ödemeler olup, şahsımla hiç bir ilgisi bulunmamaktadır.

Medrese ve STK`lara yapılan ödemelerle ilgili Mülkiye Müfettişleri tarafından düzenlenen tazmin raporunda birçok kamu görevlisinden, bu paranın geri tahsil edilmesi kararı çıkmış olmasına karşın, şahsımın konu ile hiçbir ilgisi olmadığından, şahsıma 1 TL dahi kişi borcu çıkmamıştır. Bu haberlerin arkasında olanları çok iyi biliyor, bunlar bir dönem paralelle kol kola Bitlis`i babasının çiftliği gibi yönetmek isteyen bir anlayışın son çırpınışlarından ibarettir.”diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)