ŞIRNAK- Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamaya göre son bir hafta içersinde 6 PKK mensubu teslim olurken yapılan operasyonlar neticesinde tespit edilen 7 katlı bir mağarada yapılan arama sonucunda PKK`ya ait çok sayıda silah ele geçirildi.

 Konuya ilişkin olarak Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 "Son bir hafta içerisinde 6 terörist teslim olmuş, teslim olan teröristler; gurupların kötü durumda olduklarını, açlık çektiklerini ve teslim olmak isteyen çok sayıda arkadaşlarının bulunduğunu ifade etmişlerdir.
Ayrıca; yapılan operasyonlarda 3 işbirlikçi ve çok sayıda patlayıcı madde ele geçirilmiştir.

 Cudi Dağında barınan ve başta güvenlik kuvvetleri olmak üzere kamu personeli ve tesislerine yönelik eylem yaparak, halkımızın huzur ve güvenlik ortamını bozma planı olduğu tespit edilen teröristlere yönelik bir jandarma komando tugayı, bir jandarma özel harekat taburu ve korucuların katılımı ile 05 aralık 2011 gecesi sızma ile büyük çaplı operasyon başlatılmıştır.
Planlandığı şekilde, karadan, teröristlerin barındığı bölgeyi kuşatan birliklere ilave olarak 07 aralık 2011 sabahı taarruz helikopterleri himayesinde havadan bölgeye sevk edilen birliklerce, bölgede yapılan arama faaliyetinde 7 katlı bir mağara içerisinde, cudi dağı karargâh gurubu olduğu değerlendirilen bir gurup teröristin saklandığı tespit edilmiştir.
tespit edilen mağara içerisindeki teröristlere " teslim ol " çağrısı yapılmış ve 3 terörist kaçış ümitleri kalmayınca teslim olmak zorunda kalmıştır" denildi.

 Açıklamada, yapılan aramalarda 7 adet kaleşnikof piyade tüfeği
1 adet roket atar ve bu silahlara ait çok sayıda mühimmat
1 adet jeneratör ve 2 adet akünün ele geçirildiği ifade edildi.

(Abit Dündar-İLKHA)