Tarihler 14 Şubat 2009`u gösterdiğinde Sakarya, ilginç bir olaya sahne oldu. Vatandaşlar, yol kenarında bir meczup gördü. Jandarma adının `Ahmet` olduğundan başka bir şey söyleyemeyen bu kişiyi, Sakarya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Arifiye Rehabilitasyon Merkezi`ne götürdü. Psikologların görüşme yaptığı `Ahmet`, hayatına dair hiçbir ipucu vermiyordu. Uzmanlar meçhul adamın ağzından laf alabilmek için tam 3 yıl uğraştı. Ancak Ahmetle gündüz konuşamayan uzmanlar uykusunu izleme kararı aldı. Nihayet Ahmet geçen ay uykuda "Ali abi Niğde`ye babam Rüstem`e gidelim" diye sayıkladı. Uzmanlar bu iki kelimeden yola çıkarak araştırmaya başladı.

ÜVEY ANNESİ İSTEMEDİ

1999 depreminden sonra Niğde`de kayıp başvurusunda bulunanların isimlerine tek tek bakıldı.

Zira baba adı Rüstem olan biri aranıyordu. Ve uzmanlar bu sayede Ahmet`in ağabeyi Ali Erken`e ulaştı. Ancak eşi ve çocukları istemediği için Ali Erken, kardeşine sahip çıkmadı. Babası Rüstem de ikinci eşi yüzünden oğlunu istemedi. Peki kimdi bu Ahmet? İşte bu sorunun yanıtına ulaşan uzmanlar, Niğde`ye bağlı Kırkpınar Köyü nüfusuna kayıtlı olan Ahmet`in filmlik öyküsü ile karşılaştı.

AİLESİNİ TERK ETTİ

Kırkpınar`da çiftçilik yapan baba Rüstem Erken, yıllar önce üç çocuğunu ve eşini ortada bırakarak başka bir kadınla evlenmişti. Ahmet de ağabeyi Ali ve kardeşi Mustafa ile yaşam mücadelesi veriyordu.

Ahmet, 1999 depreminden bir süre önce "İstanbul`a çalışmaya gidiyorum" diyerek evden ayrıldı.

Ama bir daha izine rastlayan olmadı. İşte böyle başlayan öykü yıllar sonra otoban kenarında ortaya çıktı. Ancak meçhul garibanı isteyen olmadı.

O ARTIK EBEDİ MİSAFİR

Ahmet`le yakından ilgilenen Sakarya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Kerem Toprak, şunları söyledi: "Ahmet`in ağzından 3 yılda iki kelime alabildik. Zihinsel engelli. 1999 ile 2009 yılları arasındaki 10 yılını kimse bilmiyor. Eğer ailesi istemezse o bizim ebedi misafirimiz olacak."

TEDAVİ GÖRMÜŞ

Meçhul gariban yıllar önce Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi`nde iki kez tedavi görmüştü. Burada Ahmet`e, asabiye hastalığı teşhisi konulmuştu.

Takvim