VAN - Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile kutsal topraklarda hac farizalarını yerine getiren Van kafilesi bugün saat 15.30 da havayoluyla Van`a döndü. Yaklaşık bin kişinin merakla beklediği Türk Hava Yolları (THY) uçağı Van semalarında görünmeye başladığında hacı yakınlarının heyecanı bir kat daha arttı. Uçaktan inen Hacılar yolcu bekleme salonundan valizlerini aldıktan sonra dışarıda bekleyen yakınlarına koştu.

 

Diyanet İşleri başkanlığı organizasyonuyla kutsal topraklara giden hacılar THY uçağı ile Ferit Melen Havaalanı`na indi. Kutsal topraklardaki ibadetlerinden sonra hiçbir zayiat vermeden gelen hacılar, yakınları tarafından karşılanırken, duygulu anlar yaşandı.

 

Van`ı Dualarımızda Eksik Etmedik
Ailelerini karşılamaya gelenler hem duygulandı hem de, hacılarla birlikte ağladı. Van için dua etmeyi unutmadıklarını söyleyen Aslı Kırmızıelma, "Hac farizasını ifa etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hamdolsun ziyaretimiz tamamlayarak hac farizasını yerine getirdik. Sürekli depremlerle sarsılan memleketimiz Van için dua ettik" dedi.

 

Hacılardan Abdullah Çoksu, "Hac ibadetimiz çok güzel bir şekilde geçti. 26 Ekim`de hacca gittik. 32 gün Mekke`de, 8 gün Medine de kaldık." dedi.

 

Seyfettin Kaya, "Seyahatimiz çok güzel geçti. Allah kendisi için kabul etsin. Hac farizamızı güzel bir atmosferde geçirdik. Allah`u Teala herkese o güzel mekanları görmeyi nasip etsin" sözleriyle duygularını dile getirdi.
 
M. Salih Özcan - İLKHA
,