ANKARA - Van`da yaşanan depremlerde hasar gören okulların yeniden inşa edilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı`nda toplanan 41 gerçek ve tüzel kişi, eğitim alanında yapılacak yardımları bir protokolle neticeye bağladı. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve Van Valisi Münir Karaloğlu`nun da imzaladığı protokoller sonucu, eğitim alanında büyük bir eksiklik giderilmiş oldu.

 

Protokol töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, deprem sonrası bir an önce yaraların sarılması, yeni okulların yapılması ve Van`ın yeniden imar edilmesi için seferber olduklarını, bu sıkıntıların giderilmesinde işadamlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve hayırsever işadamlarına da çok büyük sorumluluklar düştüğünü ifade etti. Bakan Dinçer, birliktelik sonucu yaraların sarılacağını söyledi. Protokol törenine Van`dan yerel gazeteciler de katılırken, Van Valisi Münir Karaloğlu derslik ihtiyacının sürdüğünü söyledi.

 

Derslik İhtiyacı Devam Ediyor
Hayırseverlere Vanlılar adına teşekkür eden Karaloğlu, Van`ın bundan sonra daha çok dersliğe, daha çok öğrenci pansiyonuna, daha çok öğretmen lojmanına ve kapalı spor salonuna ihtiyacı olduğunu belirterek, kamuoyuna şu çağrıyı yaptı: "Van deprem öncesinde zaten derslik ihtiyacı olan illerimizden bir tanesiydi. Deprem sonrası bin 500 derslik bu depremde zarar gördü kullanılamaz hale geldi. Yani depremden önce var olan ihtiyaca bin 500 derslik daha ilave oldu. Tabi ki bugün imzaladığımız 41 protokol bu ihtiyacımızın bir miktarını karşılayacak.



Biz hayırseverlere gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Bu acılı günümüzde, acil dönemde bizim yaramıza merhem olmaya çalıştılar. Ama bu bizim ihtiyacımızın tamamını karşılayacak oranda değildi. Hala hayırseverlerin Van için yapması gereken şeyler olduğunu düşünüyoruz. Ve inşallah biz bu protokollerin de devamını yapmak istiyoruz. Yine böyle 30`lu, 40`lı gruplarla yine bakanlığımızda protokollere devam etmek istiyoruz. Bugün imzaladığımız protokollerin tamamı da derslik değil. Bunlar arasında öğrenci yurtları var, öğretmen evleri var. Kapalı spor salonları var, öğretmen lojmanları var, derslikler var. Onun için bizim ihtiyacımız hala Van`da devam ediyor. Acil ihtiyacımız devam ediyor. Onun için de hala yardımıca acil ihtiyacımız var."
 
M. Salih Özcan - İLKHA