VAN - Van`da meydana gelen depremlerin ardından TOBB Yönetim Kurulu tekrar Van ve Erciş`te incelemeler yaptı. TOBB üyeleri, Van Ticaret ve Sanayi Odası ve Van Ticaret Borsası Yönetim ve Meclis Üyeleri ile toplantı yaparak durum değerlendirmesi yaptı.

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu ve Van Ticaret Borsası Başkanı Feridun Irak`ın, TOBB tarafından üyelerin kullanımına sunulmak üzere Türkiye İş Bankası üzerinden hazırlanan Kredi Paketinin yeniden değerlendirilmesi gerektiği yönündeki talepleri kabul gördü. Oda Başkanları Nadiroğlu ve Irak, TOBB Yönetim Kurulundan bankaların mevcut bireysel, Ticari ve işletme Kredilerinin yeniden düzenlemeleri, ertelemelerin faizsiz ve en az altı ay olması gerektiğini Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu vasıtasıyla görüşülmesi ve somut kararlar çıkması konusunda görüşmeler yapmasını talep etti. VATSO ve VATBO yönetimi ve Meclis üyelerinin katıldığı toplantıda dile getirilen sorunlar TOBB Yönetim Kurulunun gündemine taşındı.

 

Buna Göre Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van Ticaret Borsası ve Erciş Ticaret Odası üyelerinin İş Bankası üzerinden kullandığı Kredi de yeni düzenleme yapıldı. Alt limit 10 bin üst limit 75 bin TL olan Krediyi 8 ay geri ödemesiz, 12 ay geri ödemeli toplam 20 ayda kullanacaklar. Hiçbir dosya masrafı ve faizin uygulanmadığı Kredi için ayrılan 25 Milyon TL`lik kaynak ise talep olması durumunda ilave kaynakla desteklenecek. Bu krediden daha önce faydalananlar bankaya müracaat etmeleri durumunda kullandıkları kredinin şartlarını yeni düzenlemeye göre yapabilecekler.
 
Burhan Teke - İLKHA