OSMANİYE - Osmaniye valiliği, ilde yaşanan başörtü sorunu ile ilgili soruşturma başlattı. Önceki gün valiliğe çağrılan öğrenci velileri Yılmaz Çoban, Sedat Uçar, Abdülkadir Alakuş, Kerem Özdil ve Nusret Katar, çocuklarının yaşadıkları sıkıntıları ilk elden vali yardımcısına aktardı.

 

Vali yardımcısı ile konuşan öğrenci velileri, Milli Eğitim müdürü Ali Sait Çalışkan ve okul idarecilerinden şikayetçi olduklarını belirterek kız öğrencilerini mağdur edenlerin cezalandırılmasını istediler.

 

Başlatılan incelemenin ardından Osmaniye Milli eğitim müdürü Ali Sait Çalışkan ve başörtülü kızların okuma hakkını gasp eden okul idarecileri yargılanabilir.

 

Bilindiği gibi Osmaniye`de 2011-2012 eğitim öğretim yılının başlarında okula başörtüsüyle gitmek isteyen kız öğrencilere okul idareleri tarafından çeşitli engeller çıkarılmıştı. Sonrasında ise mağdur öğrenciler tecrit, hakaret ve başörtülerinin başlarından alınması gibi çeşitli baskılara maruz kalmışlardı. Öğrenci velileri son olarak savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlardı.

 

İnsani Hak ve Hürriyetleri Derneği ve (Tessep) Tesettür Seferberliği Platformu yetkilileri konuyla ilgili girişimlerde bulunmuş ve sonrasında kız öğrenciler başörtüsüyle okullarına alınmıştı.
 
Nurullah Sak - İLKHA