MARDİN - Yeşilay Mardin Temsilcisi Lütfü Günlüoğlu tarafından yapılan basın açıklamasında, Milli Piyango biletlerinin, PTT şubelerinde satılmasına son verilmesi istendi.
 
PTT Genel Müdürlüğü ile Milli Piyango idaresi Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol uyarınca, Mili Piyango biletlerinin PTT müdürlüklerinde satışına başlandığı hatırlatılan açıklamada, "Bahse konu bilet satışları da bütün PTT müdürlükleri ve personeli için zorunlu kılınmış, bilet satmak istemeyen personel hakkında yasal işlemin yapılacağı bütün teşkilatlara duyurulmuştur. Biz de, Yeşilay Cemiyeti olarak bu durum karşısında sessiz kalmayarak haklı ve yasal tepkimizi ortaya koymak hususunda kararlıyız. Bilindiği üzere Anayasa`nın 58`inci Maddesine göre devlet özellikle gençliği alkol, uyuşturucu ve kumar gibi zararlı alışkanlıklardan korur ve gerekli tedbirleri alır" denildi.
 
Devletin Milli Piyango İdaresi aracılığıyla meşrulaştırdığı kumarı, bilet satışları şeklinde özel çekilişleriyle daha da özendirdiğine dikkat çeken Günlüoğlu açıklamada ayrıca, "Bilet satışlarını da PTT müdürlüklerinde ve personeline zorunlu olarak yaptırmaktadır. Görevi olmadığı halde PTT Genel Müdürlüğü sırf daha fazla kazanç elde etmek amacıyla bu işi üstlenerek kumarı daha kolay ulaşılır hale getirmektedir. PTT çalışanlarının inanç, örf ve adetlerine aykırı olmasına rağmen biletleri satmak zorunda bırakılması, gerçekten anlaşılması zor bir durumdur. İlgililerin bu yanlış uygulamaya bir an evvel son vermeleri gerekmektedir." ifadelerine yer verdi.
 
Mehmet Arasan - İLKHA