Mardin Valilisi Ömer Faruk Koçak, özel bir otelde korucu başlarıyla yemekli toplantıda bir araya geldi. Korucularla tek tek tokalaşan Vali Koçak, daha sonra kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı.

Türkiye`nin tarih boyunca hep mazlumların koruyucusu olduğunu dile getiren Koçak, “Tarihte cihan devleti olan bütün ülkelere emperyalist denildi, sadece bize emperyalist denilmemiştir. Çünkü bu milletin temel şiarı insanlara hizmettir. Sizin burada yaptığınız güvenlik mücadelesi, güvenlik hizmeti dünyada birçok insanı etkileyecek. Bu şuurla mücadelemize devam etmemiz gerekiyor. Bu zamana kadar kahraman korucularımız büyük kahramanlık hikâyeleri yazdılar. Bu hikâyeler kanla yazıldı, gözyaşı ile yazıldı.” diye konuştu.

Her toplumun içerisinde olduğu gibi koruculuk müessesesinde de çürük elmaların çıkabildiğini kaydeden Koçak, “İfa ettikleri görevin etik sınırlarının dışına çıkan olabilir, hukuk kanunların dışına çıkan olabilir. Onlarla bu zamana kadar yollarımızı ayırdık. Bundan sonrada bunun dışına çıkanlarla yollarımızı ayırmaya devam edeceğiz. Bu kadar ulvi amaçlarla bir araya gelmiş insanların içerisinde çürük elma barındırılması düşünülemez. Bunu biz kabul etmeyiz siz hiç kabul etmezsiniz. Bu demek değildir ki koruculuk müessesesi yozlaşmıştır ve artık kaldırılmalıdır. Hayır.  Diğer kurumlarda olduğu gibi korucularımızın içinde bulunan çürük elmalar temizlenerek yolumuza devam edeceğiz.  Bunların temizleniyor olması bizi zayıf düşürmez bilakis daha da güçlü hale getirir.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)