AĞRI - Muztazaf-Der Ağrı Şubesi, Merkez Cumhuriyet Caddesi, PTT binası önünde her sene olduğu gibi bu senede 3 bin 500 kişiye aşura dağıttı. Öğle namazından hemen sonra başlayan aşura dağıtımı soğuk havaya rağmen vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Şimdiye kadar hiçbir kurum ve dernek tarafından böyle bir etkinliğin yapılmadığını dile getiren vatandaşlar, bu tür etkinliklerin devam ettirilmesini istediler.
 
Etkinlikle ilgili bilgi veren Mustazaf-Der Ağrı şubesi başkanı Şaban Gökhan; ilk olarak "Muharrem Ayının tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını Cenabı Allah`tan niyaz ediyoruz. İnşallah bu aydaki hayır ve hasenatlardan tüm İslam alemi hakkıyla faydalanır.
 
Bizler de Muztazaflar ile Dayanışma Derneği Ağrı şubesi olarak muharrem ayında olan aşure gününü ifa etme ve hakkıyla o günü yad etme gayreti içerisindeyiz. Her sene rutin olarak yaptığımız bir etkinliktir Aşura dağıtma. Bunu bu sene de Allah`ın izni ile Cumhuriyet Caddesinde dağıttık. Bu sene her senekinden daha fazla bir talep vardı yaklaşık 4000 kişiye Aşura dağıttık.
 
Aşura; bir vahdettir, birlik ve beraberliğin ifadesidir
Aşura tatlısında birçok nimet bir tat da birleşmiştir. Bunun gibi biz de dua ediyoruz ki inşallah aşura günü ve diğer gün ve geceler tüm İslam aleminin vahdet birlik ve beraberlik içerisinde olmasına vesile olur" diye konuştu.
 
Hz. Hüseyin`in kerbela vakasının da aynı güne denk geldiğini belirten Gökhan, Kerbela vakasının da Hüseyni bir diriliş olduğunu ifade ederek, "İnşallah bu da Ümmet-i Muhammed`in dirilişine vesile olur" dedi.
 
 
Muhammed Emin - İLKHA