GAZİANTEP - 28 Şubat darbesini yapanlar yargılanırken, darbenin getirdiği uygulamalar ise hala devam ediyor.
 
Gaziantep`te özel sektörde Makine mühendisliği yapan Nusret Yılmaz, sakallı olduğu gerekçesiyle Türkiye Makine Mühendisleri Odası (TMMO) Gaziantep şubesinden kendisine lazım olan belgeyi alamadı.
 
Gaziantep doğalgaz dağıtım A.Ş.(GAZDAŞ) için gerekli olan belgeyi almak üzere TMMO Gaziantep şubesine başvuruda bulunduğunu belirten Yılmaz, "kayıtlı olduğumuz Makine Mühendisleri odası, bana lazım olan belgeleri vesikalık resmimdeki sakalı problem olarak görüp bana gerekli belgeyi vermediler."dedi.
 
Bu tür haksız uygulamaların genelde inançlı Müslümanlar için geçerli olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bir çok müteahhit kamu sektöründe top sakallı bir şekilde rahatlıkla çalışabilmekte. Oysa ben özel sektörde çalışan biri olmama rağmen sakallı resmimi problem yapıp belge vermediler."dedi.
 
İddialar üzerine görüştüğümüz TMMO Gaziantep Şube müdürü Kerem Yelekçi ise, müteahhitlerin sakallı olup olmadıklarına bakmadıklarını yalnız her türlü belge için sakalsız resim kararının Danıştay`ın bir kararı olduğunu ifade etti.
 
Şefik Mert - İLKHA