BİNGÖL - Aşure gününün yıldönümü dolayısıyla ülkenin birçok yerinde anlamlı etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliklerden biri de Genç ilçe merkezinde yapıldı. Genç-Der, Genç ilçe merkezinde Aşure günü dolayısıyla halka aşure ikramında bulundu. Aşure dağıtımından önce Genç-Der Başkanı Hamdullah Tasalı, aşure gününün anlam ve önemini içeren kısa bir konuşma yaptı.

Genç-Der Başkanı Tasalı, yaptığı kısa konuşmada; `Yüce Allah (c.c.), aşure gününde yani 10 Muharrem`de 10 peygambere 10 ikram ve ihsanda bulunmuştur. Rabbimizden dileğimiz ve duamız bu mübarek günün hatırına, ihsan ve ikramıyla İslam ümmetine tekrardan bir uyanış ve vahdeti nasip etmesidir. Oruç vs. ibadetlerimizle rabbimize yakınlaşmak için gayret göstermemiz ve bu gibi mübarek gün ve gecelere gereken önemi vererek kardeşlik duygularımızı pekiştirmemiz gerekir…`

Aşure gününde gerçekleşen ve ümmet için büyük bir acıya neden olan Kerbela hadisesine de değinin Tasalı, Aşure gününün İslam Ümmeti için hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmasını bitirdi.

Genç-Der Başkanı Tasalı`nın bu kısa konuşmasından sonra hazırlanan Aşure halka ikram edildi.

Ahmet Cana - İLKHA