ADANA - Mavi Marmara şehitlerinden Şehit Çetin Topçuoğlu`nun ailesi tarafından düzenlenen `Muharrem Davetleri` yoğun katılımla devam ediyor. Akşam yemekleri şeklinde gerçekleşen programa, şehidin eşi Çiğdem Topçuoğlu, kardeşi Cumali Topçuğlu ve yakınları da katılıyor.

Yemekli organizasyon hakkında bilgi aldığımız Şehit Çetin Topçuoğlu`nun kardeşi Cumali Topçuoğlu, amaçlarının Aşure gününün önemine binaen bir etkinlik yaparak, Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri ile birlikte tüm şehitleri anmak olduğunu söyledi.

Yemek davetlerinde; Kuran tilaveti, dua, ezgi, şiir ve sohbet konuşmalarının da yer aldığını ifade eden Topçuoğlu, "10 gün sürecek yemekli davette, her gün yaklaşık yüz kişiyi misafir etmeyi düşünüyoruz. Böylece organizasyon sürecince yaklaşık bin kişinin davetimize icabet etmesini hedefliyoruz. Davetlilerimiz arasında başta Van`dan Adana`ya göç etmiş depremzede kardeşlerimiz yer almakta. Bununla birlikte değişik birçok dernekten, basından ve bazı kurum- kuruluşlardan da davetlilerimiz oluyor. Böylece insanlarımız arasında kardeşlik köprüsünün tesis edilmesini amaçlıyoruz."dedi.

Topçuoğlu ayrıca yakın bir zamanda `Şehit Topçuoğlu İnsani Yardım Derneği Spor Akademisini kurmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi. Şehit Çetin Topçuoğlu`nun Dünya Karate Şampiyonluğu`nun bulunduğunu, açılacak Spor Akademisi ile sosyal etkinliklere ek olarak sporun da yer alacağını söyledi.

Öte yandan bu günkü davete katılan Peygamber Sevdalıları Platformu yetkililerinden Selahaddin Yeniay, Kerbela şehitleri ile Şehit Çetin Topçuoğlu anısına yapılan bu davetin İslam ümmetinin vahdetine vesile olması dileğinde bulunarak, şehidin ailesine organizasyondan dolayı teşekkür etti.

Ayhan Kaya - İLKHA