KONYA - Konya`da yayımlanan bazı gazetelerin bugünkü haber başlıkları şöyle; 

 
Yeni Meram: Döner Uğruna Konya Satıldı 
YÖK, Meram Tıp Fakültesi`nin yılda 200 milyon TL`yi bulan döner sermaye gelirine göz dikenlerin ve hazır bir üniversiteye konmak isteyenlerin lafına baktı. Gece yarısı kararıyla, Meram Tıp, Eğitim ve İlahiyat`ın Konya Üniversitesi`ne bağlanmasını istedi. 
 
Merhaba: "İlk Sıralarda Olmalı" 
Konya, 2011 Yılı Kamu Yatırımları`nda önce yıla göre bir basamak ilerleyerek 10. Sırada yer aldı. Konya`nın nüfus ve yüzölçümüne paralel bir sıraya taşınması ve yılların ihmalinin sona ermesi bekleniyor. 
 
Memleket: "Tek Parti Dönemi Mercek Altına Alınmalı" 
Gazetemiz yazarı Dr. Bekir Biçer, Kitap Günleri kapsamında düzenlenen söyleyişi de Dersim olaylarını masaya yatırdı ve `1923-1950` arasında geçen 27 yıllık tek parti dikta döneminin değerlendirilmesi gerekiyor` dedi. 
 
Anadolu Manşet: "Yüzde 3`lük Artış Kabul Edilemez" 
Ocak-Temmuz döneminde asgari ücrette yüzde 3`lük artışın öngörülmesi sendikaların tepkisine neden oldu. Türk-İş 2.Bölge Temsilcisi Necati Kökat, günde bir simit parası kadar artışın, kabul edilemez olduğunu söyledi. Kökat, Asgari ücretin 5`te 1`inin kesintiye gittiğini kaydetti. 
 
Yeni Konya: `` Okullardaki Din Dersi Daha Ciddiye Alınmalı `` 
Katsayı düzenlemesinin getireceği faydalar konferansında konuşan Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Muhittin Okumuşlar, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi`nin okullarda daha ciddiye alınması gerektiğini belirtti. (M.Sait Adiyaman - İLKHA