DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde dün yaşanan gelişmeler, bugün yerel gazetelere şöyle yansıdı. 

 
Özgür Haber: Diyarbakır, En Önemli Fuar Merkezi 
Son 5 yılda düzenlenen fuar organizasyonu sayısını artırarak sektörde büyük gelişme gösteren Diyarbakır, Orta Doğu`nun fuar merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Diyarbakır-Elazığ karayolunun 13. kilometresindeki fuar alanında 1998`de Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel`in de katıldığı törenle açılışı yapılan Güneydoğu 1. Uluslararası Sanayi ve Ticaret Fuarı`` ile ilk kez bir fuara ev sahipliği yapan Diyarbakır, aradan geçen 14 yılda fuar organizasyonunda büyük mesafe kat etti. 
 
Güneydoğu Güncel: Tepkilerin Odağı DEDAŞ 
Diyarbakır`da birçok vatandaş son günlerde artan elektrik kesintilerine isyan etti. Diyarbakırlılar, kentte meydana gelen elektrik kesintileri nedeniyle adeta DEDAŞ`a ateş püskürüyor. Son iki gündür üst üste kesilen elektrikler özellikle esnafı iş yapamaz hale getirirken, vatandaşlar elektrik kesintilerine adeta dayanamadıklarını söyledi. Konu hakkında bir açıklama yapan Vedat Alper isimli vatandaş, "Kentimizi iki milyon nüfusa yaklaşmaktadır. Hemen hemen her gün elektrik kesintisi yaşanıyor. İnsanları zor durumda bırakmak kimsenin haddine değil. DEDAŞ artık bu işe bir çözüm bulsun. Aksi halde ne yapacağımızı şaşırdık "dedi. 
 
Güneydoğu Ekspres: Doğu`daki 4 İlin Enerji Değerlendirme Toplantısı 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ``Dökme demir ithalatında 3 milyar dolarlık bir ithalat rakamımız var. Bunun mutlaka kaynaklarımızla beraber geri çekilmesi lazım`` dedi.
 
M. Salih Keskin - İLKHA