Etkinliğe Türkiye`nin farklı şehirlerinden katılan gönüllülerin üzerinde “Ben Yasin Börü, Size Kurban Eti Getirdim” yazılı tişörtlerle Diyarbakır`da ve Türkiye`nin farklı şehirlerinde kapı kapı dolaşarak şehit Yasin Börü`nün yarım kalan dağıtımını tamamladı.

6-8 Ekim 2014 tarihlerinde HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın çağrısı üzerine Kobani bahanesiyle sokağa dökülenler tarafından muhtaç ailelere kurban eti götürmek isterken vahşice katledilen Yasin Börü, Riyat Güneş, Ahmet Dadak ve Hasan Gökgüz unutulmadı. Umut Kervanı Yardım Platformu tarafından düzenlenen ve sosyal medya aracılığıyla duyurulan etkinliğe ilgi gösteren vatandaşlar Diyarbakır`da ve birçok farklı şehirde “Ben Yasin Börü Size Kurban Eti Getirdim” yazılı tişörtlerle ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıttı. Etkinlik için Diyarbakır`a gelen gönüllüler kurban eti dağıtımının ardından 6-8 Ekim olaylarında şehit edilen vatandaşların ve daha sonra gene PKK/YDG-H militanları tarafından evinin önünde katledilen Aytaç Baran`ın mezarını ziyaret etti.

PKK'lıların vahşice katlettiği Yasin Börü'nün yerine kurban eti dağıtmak için organizasyona Aydın'dan katılan Ömer Kaya "Yasin; Ümmet'in uyanışına sebep oldu. Biz biliyoruz ki o gün hedef ne Yasin'di, ne Riyad'tı, ne Turan'dı, ne Hasan, ne de Hüseyin'di. Hedefleri İslâm'dı. Onlar Yasin'i katlederek onun davasını da yok edebileceklerini mi zannettiler? Vallahi yanıldılar. Bizler her birimiz birer Yasin olarak Diyarbakır'a akın edip o sokaklarda tıpkı onun gibi kurban etlerini dağıttık. Yasin'in mübarek kanı, tüm Ümmet'in uyanışına vesile oldu. Vahdet'e sebebiyet verdi. Şahadetleri, dirilişe ve direnişe döndü. Diyarbakır sokaklarında dökülen o mübarek kanlarının her damlası yüzlerce çiçek açtı. Laleler, güller, sümbüller yetişti o topraklarda." dedi.

Bilindiği üzere bölgedeki muhafazakar dernekler ve mensupları PKK militanları tarafından sürekli tehdit ediliyor, saldırıya maruz kalıyor ama kaosa sebebiyet vermemek için tüm baskı ve saldırılara direniyor.

Umut Kervanı Yardım Platformu'nun Koordinatörü Fikret Karavil, Türkiye genelinde 78 kuruluşun platforma üye olduğunu ve tümünün bu kampanyaya destek verdiğini belirtti. 5 yıldan fazladır yardım çalışmaları organize eden platformun bu yılki Yasin Börü çağrısına, birçok farklı STK'dan destek gelmiş durumda. “Biz Türkiye'de faaliyet gösteren tüm kurum ve kuruluşlara Yasin Börü için düzenlediğimiz kampanyaya isterlerse Diyarbakır'a gelerek isterlerse kendi bölgelerinde destek olmaları çağrısında bulunduk" açıklamasında bulunan Fikret Karavil, bu yıl düzenlenen organizasyona katılımın önceki yıllara göre üç katına çıktığını vurguladı.

Hem Diyarbakır`da hem diğer şehirlerde Yasin Börü adına düzenlenen etkinliklere katılım oldukça yoğundu.

Yeniakit