VAN - Van`da yaşanan deprem dolayısıyla binlerce vatandaş mağdur olarak evsiz kaldı. Depremzedelerden kimi kendine yetecek kadar bir çadır ya da konteynır alırken, bunlardan yoksun olanların sayısı da bir hayli fazla. Bunlardan yoksun Buzhane Mahallesi muhtarı Hamdi Zengin, bunların yaşanmasına tepki göstererek bu sorunun işlerimizi aksattığını vurguladı.
 
Çoğu resmi kurum ve kuruluşlara da verilen konteynırlar, muhtarlara verilmeyince Buzhane muhtarından sitem geldi.
 
Tüm resmi kurumlara işlerini yürütecek imkanlar sağlanırken, muhtarlara herhangi bir olanak sağlanmadığını belirten Buzhane Mahallesi Muhtarı Hamdi Zengin "Tüm söylemlerimize rağmen biz muhtarlara bir konteynır bile verilmedi. Öğretmenlere sağlandı, memurlara sağlanıyor, tüm resmi kurumlara ve kuruluşlara sağlanıyor ancak bize geldiğinde bir konteynır verilmiyor" dedi.
 
Mahalle işlerini çadırında yürüttüğünü belirten Zengin, "Ben dahi kendime şuana dek bir çadır almış değilim. Bulunduğum çadırı kendi imkanımla oluşturdum. Mahalle işlerini dahi kendi çadırımda ve barakamda yürütmeye çalışıyorum. Sadece ben değil, tüm mahalle muhtarları da aynı sıkıntılarla işlerini yürütüyorlar. Validen isteğimiz, tüm kurum ve kuruluşlara sağladığı konteynır imkanının bizlere tanınmasını istiyorum. Çünkü bu şekilde çok sıkıntı yaşıyoruz "dedi. 
 
Burhan Teke - İLKHA