ŞANLIURFA - Toplam 200 öğrencinin SBS kursu gördüğü projede; 100’ü kız, 100’ü erkek öğrenci tercihli liselere yerleşmek için 10 ay boyunca ücretsiz olarak kurslara katılıyor. Açılan etüt merkezlerini ziyaret eden Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, eğitim sorunlarının çözüldüğü, devletlerin ilerlemeleri ve sosyal problemlerin az görüldüğünü belirterek, bakanlık ve valilik tarafından desteklenen merkezlerin ihtiyaçlarının karşılanması için de yardımcı olacağını söyledi. 
 
“Eğitimli Birey Sağlıklı Toplum Porjesi” Koordinatörü Hüseyin Yelmer, Viranşehir Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından şehrin farklı iki noktasında 6, 7 ve 8. sınıflara devam eden öğrencilerin eğitimlerinin başladığını belirterek, Kale ve Yeni Mahalle`de iki etüt merkezinin faaliyetlerine başladığını söyledi. 
 
Viranşehir’in, büyük bir öğrenci potansiyeline sahip olduğuna dikkat çeken Proje Koordinatörü Yelmer, etüt merkezlerinde; SBS kursu ders takviye anlatımı (Fen, Matematik, Sosyal, Türkçe, İngilizce), konu tekrarı, test çözümü, kitap okuma saatleri, ödüllü kitap okuma yarışmaları, ödevlerini internette hazırlama imkânı sağlandığını belirtti. Koordinatör Yelmer, şunları ifade etti:
 
“Bu proje dersanelere, özel okullara ve özel eğitim imkânı göremeyen öğrencilere yöneliktir. Kurslarımızda Milli Eğitim Müdürlüğü`nde görev yapan tecrübeli öğretmenler eşliğinde dersler verilmektedir. Kurslara devam eden öğrencilere yönelik yıl içerisinde gezi, piknik gibi sosyal faaliyetlerimiz de olacaktır. Amacımız, kurslarımıza devam eden öğrencileri seçmeli liselere yerleştirmek ve topluma faydalı fertler yetiştirmektir.”
 
Soru bankası, okuma kitapları, yaprak testler, aile ziyaretlerinin yanı sıra sağlık muayenesi, veli ve öğrenci seminerlerinin de yapılacağını dile getiren Proje Koordinatörü Hüseyin Yelmer, öğrencilerin katılacağı çeşitli gezileri de planladıklarını kaydetti.