Diyarbakır merkez Sur ilçesinde dün akşam saat 23.30 sırlarında dindar bir aileyi abluka altına alan PKK`li çeteler, saatlerce evi ateş altında tutarak attıkları onlarca bomba ile 10 kişilik aileyi topluca katletmek istedi.

Edinilen bilgilere göre olay dün akşam saat 23.00 sıralarında aile ile PKK`li çeteler arasında yaşanan tartışma sonrası meydana geldi.

Devletin  müdahale etmediği Sur ilçesi sokaklarında açılmış hendeklerden birinin de kendi evlerinin önünde açılmasına müsaade etmedikleri için çetelerin kendilerine hakaret ettiğini ve saldırdığını belirten R.B, aralarında yaşanan tartışmadan sonra uzun namlulu silahlarla evlerinin hedef alındığını ve gece saat 23.30 sıralarında başlayan saldırının sabah saat 03.30`a kadar devam ettiğini söyledi.

Çetelerin kendilerine onlarca bomba attığını ancak Allah`ın takdiri bombalardan birçoğunun patlamadığını belirten R.B sözlerini şöyle sürdürdü:

“Onlarca bomba attılar evimizin üzerine. Evi içerisindekilerle beraber havaya uçurulmasını söylüyordu başlarında bulunanlar. Sürekli olarak keleşlerle ateş ediyor, evin etrafına yerleştirilen keskin nişancıları evin penceresinde ve ya damında hafif bir hareket gördüklerinde silahla sıkıyorlardı. Ancak atılan onlarca bomba hamd olsun birkaçı hariç patlamadı. Komşunun terk edip çıktığı evin için kendileri için karargâh haline getirmişler, onların damından sürekli bizlere ateş ediyorlardı. Bizde elimizdeki pompalı ile arada bir havaya sıkmak zorunda kaldık. Bundan dolayı silah var diye eve yaklaşamıyorlardı. Bu şekilde sabaha kadar bize saldırdılar.”

Evde 10 kişilik bir aile olduklarını ve toplu olarak evde bir katliam yapmak için kendilerine saldırıldığını belirten R.B, tüm çağrılarına rağmen polisin olaya müdahale etmediğini, polisin son birkaç saattir telefonlarına bile bakmadığını söyledi.

R.B, “Önce bize gelemeyeceklerini söylediler. Ardından biz evdekiler ısrarla arayınca da bize bir telefon numarası verdiler. Bizde orayı aradık. Ancak o telefonda da çıkan şahıs bizlere alo dedikten sonra biz konuşmaya başladığımızda telefonu kapatıyordu. Polis göz göre göre bizleri ölüme terk etti. Ben de üyesi olduğum HÜDA PAR yetkililerini aradım. Onlar da bize hareket etmememizi ve evden çıkmamamızı söylediler. Onların partilerinden yetkililer ile konuşarak saldırıyı önleyeceklerini söylediler. 1-2 saat sonra da saldırılar kesildi” ifadelerini kullandı.

Şu anda evden çıkamadıklarını, silahlı PKK`lilerin evlerinin etrafında beklediklerini belirten R.B, can güvenliklerinin halen tehlikede olduğunu belirterek yetkililerin bir an önce olaya müdahale etmesini istedi. (İLKHA)