İstanbul Peygamber Sevdalıları Platformu her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği bayramlaşma programlarını bu yıl da gerçekleştirdi. İstanbul`un Avrupa ve Anadolu yakasında iki ayrı yerde düzenlenen bayramlaşma programlarına yüzlerce Peygamber sevdalısı katıldı.

Avrupa yakasındaki bayramlaşma Ayvansaray`daki Kab Bin Malik Camisi`nin yanında yapılırken, Anadolu yakasındaki bayramlaşma ise Pendik`te Dumankaya Camiinde yapıldı.

Her iki yakada da ikindi namazını müteakip başlayan programlarda, günün anlam ve önemine binaen konuşmalar yapıldı.

Avrupa yakasında Yusuf Tutak bir konuşma yaparken, Anadolu yakasındaki programda da Gazeteci Yazar M. Ali Gönül konuştu. Yapılan konuşmalarda geçtiğimiz kurban bayramında PKK`liler tarafından vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşları da unutulmadı.

“Allah`a yakınlaşmanın tek yolu teslimiyettir”

Bayramlaşma programını düzenlediklerinden dolayı Peygamber Sevdalıları Platformuna teşekkür ederek konuşmasına başlayan Yusuf Tutak, “Kurban, kurbiyetten gelir. Yani yakınlaşma manasına gelir. Peki, bize şah damarımızdan daha yakın olan Allah`a (cc) nasıl yakınlaşacağız? Bunun tek cevabı var o da teslimiyettir. Bizler kurbanı sadece bir hayvanın kesilmesi olarak algılarsak, o zaman kurban ibadetinin içini boşaltmış oluruz. Aslında dört şey kurban edilir. Bir, günahlar; Eğer ki kişi bütün günahları kurban etmezse Allah`a nasıl yakınlaşacak. İki, zaaflar; Hepimizin bazı zaafları var. Acaba bizler o zaaflarımızı da Allah için kurban edebiliyor muyuz? Üç, en sevdiğimiz şeyleri Allah yolunda kurban edebiliyor muyuz? Nitekim Allah-u Teâlâ kitabında bundan bahsediyor. Ve sonuncu dördüncü şey de, büyük veya küçükbaş hayvanlar kurban edilir.” ifadelerini kullandı.

Bugün bizler de İsmailler yetiştirmekle mükellefiz

Kurban bayramında katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarına da değinen Tutak, “Bugün bizler İbrahim peygamber gibi İsmaillerimizi kurban edebilmeliyiz. Bizler ellerimizi taşın altına koymalıyız. Tıpkı bazı kardeşlerimizin bunu yaptığı gibi. Hatırlayın ki geçen  yıl bizim can parçalarımız Yasinlerimiz, Hüseyinlerimiz, Riyadlarımız, Hasanlarımız bir kurban bayramında kurban edilmediler mi? Belki de bizden tam olarak istenen şey bu değil mi? Bugün bizler de İsmailler yetiştirmek ve İsmaillerimizi de bu yola taşımakla mükellefiz. Tıpkı şehid Hasan`ın babası Mehmet amcanın  dediği gibi; ‘benim kurban kesecek param yoktu, ben de Hasan`ımı kurban verdim` diyordu” şeklinde konuştu.

Öncülerimizin yolunu asla bırakmadık bırakmayacağız

Öncülerinin yolunu asla bırakmayacaklarını ifade eden Tutak son olarak şunları söyledi; “Günümüz insanlığına sesleniyoruz. Bizler yaşadığımız asrın İsmailleri de, İbrahimleri de Hacerleri de olacağız. Evet, canımız yanacak, gerekirse kanımız akacak bu yolda. Fakat bizler öncülerimizin yolunu asla bırakmadık bırakmayacağız. Daima devam ettireceğiz.”

Özlem Ajans sanatçılarının ilahi ve ezgiler seslendirdiği program toplu halde yapılan bayramlaşmanın ardından sona erdi. (Şükrü Gündüz – İLKHA)