Türkiye’nin dört bir tarafında düzenlediği Kutlu Doğum etkinlikleriyle tanınan Peygamber Sevdalıları Platformu’nun Gaziantep İl Koordinatörlüğü,  geleneksel hale getirdiği toplu bayramlaşma programıyla, binlerce Müslüman’ı bir araya getirerek, bayramlaşıp kucaklaşmalarına vesile oldu.  

Katılımcıların salâvat ve tekbirlerle bayramlaştığı programa, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, STK temsilcileri ile platform üye ve gönüllüleri katıldı.

Gaziantep halkının yoğun katılımı ile salavat ve tekbirler İkindi namazının ardından Gazikent Mehmet Annaç Parkında eşliğinde gerçekleştirilen bayramlaşma programı,   Ekrem Kaplan’ın Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı.

Grup İnzar sanatçılarının seslendirdiği ilahilerin ardından bayramlaşma programına geçildi.

Bayramlaşma programının ardından Platform adına bir konuşma yapan Mustafa Karakurt Hoca, Bayram ve bayramları kutlamanın Peygamber Efendimizin sünnetlerinden olduğunu vurguladı.

Allah’ın (c.c) Müslümanlara hediyesi olan Bayramların birileri tarafından yozlaştırılmaya çalışıldığına dikkat çeken Karakurt,”Eğer biz bu bayramlara sahip çıkmazsak birileri bu bayramların içerisini boşaltacaklardır. Ramazan bayramına şeker bayramı ve Kurban bayramına hayvan katliamı diyeceklerdir.”dedi.

‘Yasin Börü ve arkadaşları bunun en güzel kanıtıdır’

Kurban bayramına hayvan katliamı diyerek katliamdan bahseden insanların, kendi ilahlaştırdıkları liderlerine insanları kurban olarak adadığını vurgu yapan Karakurt, ‘Yasin Börü ve arkadaşları bunun en güzel kanıtıdır’ diyerek sözlerini şöyle sürdürdü.

“Peygamber Efendimizin sünnetini ihya etmeye çalışan bu kardeşlerimizi sırf ilahlaştırdıkları o idarecilerine yaranmak için, onları memnun etmek için ve onlara yakın durabilmek için ne yapıyorlar, hunharca bir şekilde  Müslüman gençleri   katlediyorlar. Hatta bizim dinimizde kesilecek olan bir hayvana dahi İslam eziyet edilmesine izin vermezken, onlar ne yapıyorlar, insanları üçüncü kattan aşaı atıyorlar, başını taşla eziyorlar, araba ile üzerinden geçiyorlar ve olmadı yakmaya çalışıyorlar. Daha sonra utanmadan katliamdan bahsediyorlar.”

Birileri bayramlarımızın içini boşaltmaya çalışıyor

Müslümanların bayram günlerine sahip çıkmaları gerektiğini ifade eden Karakurt, “Dolayısıyla Allah’ın (c.c) bu hediyelerine sahip çıkmamız lazımdır. Bayramlarda hediyeleşmemiz lazımdır. Bununla beraber ziyaretleşmemiz lazımdır. Birileri bayramlarımızın içini boşaltmaya çalışıyor. Bayramları sanki tatil günleriymiş gibi, tatil izlenimi vermeye çalışıyorlar. Bizler Müslümanlar olarak bayramlarımızın içini bu tür etkinliklerle doldurmaya çalışacağız.”şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)