Kobani bahaneli 6-7 Ekim saldırıları kapsamında geçen yıl 7 Ekim`de kurban dağıtırken PKK/HDP`lilerin hedefi olan ve vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşları anısına Umut Kervanı Yardım Platformu tarafından bu yıl düzenlenen “Yasin Börü'nün ulaştıramadığı kurban etlerini sizler ulaştırın” kampanyasına ülkenin her tarafından destek yağıyor.

Bayramın ilk gününde bu yana üzerinde Yasin Börü ve arkadaşlarının resimlerinin basılı olduğu formaları giyen STK temsilcileri, yazar, akademisyen, siyasi ve aktivistler ellerine aldıkları kurban poşetlerin fakir ve muhtaç ailelere ulaştırarak Yasin Börü`nün vahşice katledilmesi olayına karşı tepkilerini ortaya koydular.

İl, ilçe, köy demeden özellikle Kürdistan bölgesinin her tarafından kampanyaya verilen destek büyük bir takdirle karşılanırken, kampanyanın sınırlarının yurt dışına da ulaştığı görüldü.

Avrupa da faaliyet yürüten STK`larında destek kapsamında kurban eti dağıttığı etkinliklerde ortak çağrı ise “Var mısınız Yasin olmaya” çağrısı oldu.

Yasin Börü'nün ulaştıramadığı kurban etlerini ulaştıranlar ise şunlar oldu:

Denizli İRŞAD-DER'den 150 aileye kurban eti

Umut Kervanı Yardım Platformuna üye Denizli İrşad-der düzenlenen kampanya kapsamında 150 aileye kurban eti ulaştırdı.

Tek gayelerinin Rabbin rızasını kazanarak O'na yaklaşmak olduğunu belirten dernek yetkililerinden Fevzi Emcür, “6-8 Ekim Şehitleri kurban bayramında mazlumların yardımına koşarken kendilerini Rablerine kurban ederek bizlere gerçek manada kurbanın ne demek olduğunu öğretmişlerdir aslında. Bizler de onların verdiği bu mesajı hakkıyla anlamaya çalışarak bir Yasin Börü olmaya çalışıyoruz. Bizler biliyoruz ki Yasin'ler var oldukça mazlumların yüzünü hep gülecek ve bizlere kurban olmayı öğreten o aziz Şehidler de mahzun olmayacaklar inşallah.” ifadelerini kullandı.

Mersin Mustazaflar Cemiyetinden 500 aileye kurban Eti

Umut Kervanı Yardım Platformuna üye Mersin Mustazaflar Cemiyeti`de kampanya kapsamında 500 fakir ve muhtaç aileye kurban eti ulaştırdı.

Konu ile ilgili olarak Mustazaflar cemiyeti yardım Komisyon Başkanı Mehmet Derman yaptığı açıklamada; kurbanlıkların kesilmesinde yardımlarını esirgemeyen dernek üye ve gönüllülerine teşekkür ederek, “Kampanya kapsamında desteklerini bizden esirgemeyen hayır sahiplerinin Rabbim hayırlarını kabul etsin.” dedi.

Viranşehir Cami-Der`den 150 aileye kurban eti

Şanlıurfa`nın Viranşehir ilçesinde de başlatılan kampanya kapsamında kurban dağıtımı yapan Umut Kervanı Platformu Üyesi Cami-Der 150 aileye kurban eti ulaştırdı.

Dernek üyelerinin ve hayır sahiplerinin bağışlamış oldu Kurbanları bayramın ikinci günü toplu halde kestiklerini belirten Dernek Başkanı Mehmet Kaya ”Kurbanlar üye ve günlülerimizin çabaları ile kesilerek poşetlendi. Ardından belirlenen Suriyeli ve Viranşehirli 150 muhtaç ailemize ulaştırıldı. Bizi kurbanlarına aracı eden üye ve hayır sahiplerinden Allah Razı olsun “ dedi.

Tatvan Umut Der`den 300 aileye kurban eti

Peygamber Sevdalıları Platformu ve Umut Kervanı Platformuna üye derneklerden UMUT DER Tatvan şubesi de başlatılan kampanya kapsamında 300 aileye kurban eti ulaştırdı.

PKK`lilerce  vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının anısına başlatılan ‘Yasin Börü'nün ulaştıramadığı kurban etlerini sizler ulaştırın' kampanyası kapsamında UMUT DER Tatvan şubesi olarak destek verdiklerini belirten Umut Der Tatvan Şube Başkanı Fesih Ulugöl hayırseverlerin yardımlarıyla toplanan yaklaşık 1 ton eti dernek üye ve gönüllüleri ile beraber 300 aileye ulaştırdıklarını söyledi.

Kar-Der`den 400 aileye kurban eti

Bingöl`ün Karlıova ilçesinde yaptığı hayır faaliyetleri ile ismini duyurmuş Kar-Der`de Yasin Börü adına başlatılan kampanya kapsamında 400 eve kurban eti dağıttı.

Belediye`ye ait mezbahanede yapılan kesimler sonrası yakaya takılan Yasin Börü fotoğraflarıyla yaklaşık 400 eve kurban eti ulaştıran dernek üye ve gönüllüleri, kampanyaya destek vermek amacı ile ilçede bulunan Avrupa Yetim Der yetkilileri ile beraber muhtaç aileleri sevindirdi.

Kampanya kapsamında Avrupa Yetim Der`inde 120 aileye kurban eti ulaştırdığı ilçede ayrıca Taşlıçay köyünde her eve kurban eti dağıtıldı.

Avrupa Yetim Der Cizre`de 40 aileye kurban eti ulaştırdı

Merkezi Avrupa`da bulunan Yetim Der`de kampanya kapsamında Cizre`de yaptığı kurban kesimlerinden 40 aileye kurban eti ulaştırdı.

Yaptıkları kurban kesimleri ve yardımlar hakkında değerlendirmede bulunan Cizre Nuh Gıda Bankası Başkanı Yusuf Özalp Cizre Nuh Gıda Bankası olarak başlatılan kampanyaya destek verdiklerini, kampanya kapsamında çağrılarına olumlu cevap veren Avrupa Yetim Der`in ilçede yapığı kurban kesimlerinden çıkan etleri 40 aileye ulaştırdıklarını söyledi.

Elazığ`da Yeni İhya-Der`den 270 aileye kurban eti

Elazığ`da yürüttüğü hayır faaliyetleri ile ismi öne çıkan Yeni İhya-Der`de Yasin Börü ve arkadaşları adına düzenlenen kampanya kapsamında düzenlediği kurban dağıtma programında 270 aileye kurban eti ulaştırdı.

Yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Yardım komisyon başkanı Mehmet Şekercileroğlu, kurban kesiminde kendilerinden desteğini esirgemeyen hayırseverlere teşekkür ettiğini belirterek, “Fakirlerin yüzünü güldürdükleri gibi Rabbimde onlarında yüzlerini güldürsün” duasında bulundu.

Mazıdağı Eğitim-Der`den 300 aileye kurban eti

Umut Kervanı Yardım Platformu`nun başlattığı ‘Yasin Börü'nün ulaştıramadığı kurban etlerini sizler ulaştırın' kampanyası bir destekte Mazıdağı Eğitim Der`den geldi.

Kampanya kapsamında 300 aileye kurban eti ulaştıran Eğitim-Der üye ve gönüllüleri adına konuşan Eğitim Der başkanı Molla Harun Dağ, gençlerin bu şekilde heyecan ve istekle kampanyaya katılıp et dağıtmasının daha nice Yasinlerin olduğunun kanıtı olduğunu ve kendilerine bu şuur ve bilinci nasip ettiği için Allah`a şükrettiklerini söyledi.

Şırnak`ta İHO Ebrar`dan yetimlere kurban eti

Merkezi Hollanda da bulunan İHO EBRAR`da Şırnak`ta Nuh Eğitim Der aracılığıyla Şırnak`ta yetimleri olan ailelere yönelik kurban eti dağıtımında bulundu.

Kampanya kapsamında Şırnak Nuh Eğitim Der aracılığıyla kurban kestiren İHO EBRAR yetimi bulunan onlarca aileye kurban eti ulaştırdı.

Çalışmaları hakkında değerlendirmede bulunan Şırnak Nuh Eğitim Der Başkanı Nurettin Tatar, Uluslar arası yardım kuruluşu İHO Ebrarın gönderdiği 5 kurbanlığı Şırnak`ta bulunan yetim ve kimsesizlere dağıtıklarını söyledi.

Kurban Bayramında yetim ve yoksullara umut olamaya devam ettiklerini belirten Tatar, şöyle dedi; “ İHO EBRAR`ın bizi vekil ilan kılarak kestirdiği kurbanlık hayvanları daha önce tespit ettiğimiz yetim ve kimsesizleri olan ailelere ulaştırdık. Böyle bir dönemde yoksul ve kimsesizleri sevindirmemize sebep olanlardan Allah razı olsun.”

Antalya Umut Der`den kampanyaya destek

Düzenlenen kampanyaya destek veren Antalya Umut-Der`de kampanya kapsamında kestiği kurbanları üye ve gönüllüleri aracılığıyla yüzlerce aileye ulaştırdı.

Hilvan`da Selam Der`den onlarca Yasin et dağıttı

Şanlıurfa`nın Hilvan ilçesinde faaliyet yürüten Selam Der`de kampanya kapsamında kestiği kurban etlerini yüzlerce aileye ulaştırdı.

Geçen yıl kurban eti dağıtırken vahşi bir şekilde katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadetinin kendileri için bir ışık olduğunu ifade eden Selam Der gönüllüsü Cebrail Doğan, kendilerinin de bu yolda mücadelelerinin eksilmeden devam edeceğini söyledi.

Dernek Üyelerinden İ. Halil Çayır ise, “Yasin Börü ve arkadaşlarının yarıda bıraktığı kurban etlerini dağıtmayı bizler devam ettiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Avrupa Yetim-Der`den Birecik`te 43 aileye kurban eti

Merkezi Avrupa`da buluna Yetim-Der Şanlıurfa`nın Birecik ilçesinde de yoksul ve muhtaç aileleri unutmadı.

Kampanya kapsamında Türkiye`nin farklı yerlerinde kurban kesimi yaparak etlerini dağıtan Avrupa Yetim Der, Şanlıurfa`nın Birecik ilçesinde de aralarında Suriyelilerinde bulunduğu 43 muhtaç aileye kurban eti dağıttı.

Exliya köyün sakinleri Yasin Börü`nün yerine kurban dağıttı

Diyarbakır`da ‘Yasin Börü`nün ulaştıramadığı Kurban etlerini siz ulaştırın` kampanyasından çok anlamlı bir destek de Diyarbakır Çınar İlçesi Alabaş (exliya) köyün sakinlerinden geldi.

Başlatılan kampanyadan çok etkilendiklerini belirten köy sakinleri kestikleri kurbanlarla 160 haneye kurban eti ulaştırdı.

Kampanya hakkında değerlendirmede bulunan Köy imamı molla Kerbela Şanlı, kampanya kapsamında 10 büyükbaş hayvan ve 20 de küçükbaş hayvan kesildiği, kesilen kurbanların etlerinin ise binden fazla nüfusa sahip olan bütün köye dağıtıldığı belirtti.

Umut Kervanı Vakfı`ndan kampanyaya destek

Merkezi İstanbul`da bulunan Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı da (UKV) kampanya kapsamında Kurban Bayramı'nın 2`inci gününde ihtiyaç sahiplerine dağıtmak üzere İstanbul'un iki yakasında kestiği kurban etlerini binlerce aileye ulaştırdı.

Bünyesinde onlarca STK`yı barındıran Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı (UKV), İstanbul`un iki yakasında kestiği kurban etlerini daha önceden belirlediği binlerce aileye ulaştırdı. Onlarca UKV gönüllüsü bayramın ikinci gününde sabahın erken saatlerinden itibaren kurban kesim alanlarından aldıkları kurban etlerini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.

Uhuvvet-Der Yasin Börü`nün yerine kurban eti dağıttı

Şanlıurfa`nın Birecik ilçesinde yürüttüğü hayır faaliyetlerine bir yenisini ekleyen Birecik Uhuvvet-Der Yasin Börü`nün yerine 110 muhtaç aileye kurban eti dağıttı.

“Yasin Börü`nün ulaştıramadığı Kurban etlerini siz ulaştırın” kampanyası dâhilinde kurban eti dağıtımı yaptıklarını belirten Uhuvvet-Der Başkanı Abdurrahman Güneş “Yasin Börü`nün yerine kurban eti dağıtmaya varız dedik ve kampanya kapsamında Yasin Börü ve arkadaşları adına Birecik`te 110 muhtaç aileye kurban eti dağıttık” dedi.

Kızıltepe Rahmet Der`den 350 aileye kurban eti

Mardin`in Kızıltepe (Qoser) ilçesinde yardım faaliyetleriyle göz dolduran Umut Kervanı Yardım Platformu üyelerinden Rahmet Gıda Bankası da başlatılan “Yasin Börü`nün ulaştıramadığı Kurban etlerini siz ulaştırın” kampanyası kapsamından kestikleri kurban etlerini 350 aileye ulaştırdı.

Rahmet  Gıda Bankası olarak düzenledikleri bu etkinlikle Yasin Börü`nün yarım kalan işini tamamladıklarını belirten Rahmet Gıda Bankası Başkanı Mehmet Şirin Öz, hayırseverler tarafından bazıları vekâlet yoluyla bazıları ise kurban sahiplerinin bizzat kesimde hazır bulunarak 68 küçükbaş ve 1 büyükbaş hayvan derneğin üye ve gönüllüleri tarafından kesilerek fakir ve muhtaç ailelere dağıtıldığını söyledi.

Türkiye`nin birçok yerinde olduğu gibi Kızıltepe ilçesinde de binlerce gönüllü Yasinlerin kurban eti dağıttığını belirten Öz, yapılan çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti.

'Biz Yasin`in arkadaşlarıyız etinizi getirdik'

Umut Kervanı Platformu üyesi Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şubesi Yardım Komisyonu ‘Yasin Börü`nün yerine kurban eti dağıtmaya var mısınız?` kampanyası kapsamında kestiği kurban etlerini yüzlerce aileye ulaştırdı.

Kampanyaya  destekleri ve yaptıkları kurban çalışması hakkında açıklamalarda bulunan komisyon yetkilisi Evren Kılıçaslan, Diyarbakır merkezli başlatılan ‘Yasin Börü`nün yerine kurban eti dağıtmaya var mısınız?`  kampanyasına Ağrı`dan ses verdiklerini belirterek, onlarca üye ve gönüllüleri ile kentin farklı noktalarında, kurban etlerini dağıtarak Şehid Yasin Börü ve arkadaşlarının şiarını canlı tutmaya çalıştıklarını söyledi.

Şehid Yasin Börü şiarıyla Ağrı`nın en ücra noktalarında bulunan muhtaçları bile unutmadıklarını ifade eden Kılıçaslan, "Her sene düzenlediğimiz kurban organizasyonuna ilaveten, geçen sene PKK`liler tarafından vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını yad etmek adına başlatılan kampanyaya da destek verdik. Yasin ve arkadaşlarının hedefine ulaşmaya çalışıyoruz. Geçen seneye nazaran kurban eti dağıtma çalışmalarının bereketlendi." diye konuştu.

Siverek`te İkra Der Yasin Börü`nün yerine Kurban eti dağıttı

Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, PKK/HDP`lilerce katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının yerine kestikleri kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

“Yasin Börü`nün yerine kurban eti dağıtmaya var mısınız?” kampanyasına destek verdiklerini belirten Siverek İkra Der Başkanı Mühiddin Akay, Şehit Yasin ve arkadaşlarının adına Siverek`te ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıttıklarını söyledi.

Konuyla ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Akay, Kurban Bayramı'nın tüm Siverek halkı için hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Hayırseverlerin katkısı ile vekâleten bize gönderilen kurbanlıkları kestik. Üye ve gönüllülerimizin özverili çalışmaları ile kurban etlerini hijyenik bir ortamda paketledik. Bu yıl kurban etlerini ‘Yasin Börü`nün yerine kurban eti dağıtmaya var mısınız? Kampanyası ihtiyaç sahibi 184 aileye ulaştırdık” dedi. (İLKHA)