Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Almanya`da yabancılara yönelik işlenen ırkçı cinayetlerle ilgili olarak kendilerinin hiç bir zaman "Hristiyan teröründen" söz etmediklerine dikkat çekerek, "İslamcı terör" ya da "İslami terör" ifadesini kullananlarla konuşmak istemediklerini söyledi.

Bakan Davutoğlu, Berlin`deki Türkevi`nde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmasında, bir Alman yetkiliyle konuşması sırasında sözkonusu kişinin aşırı sağcı teröre de İslamcı teröre karşı olduğu gibi mücadele edileceğini söylediğini belirterek, "Dedim ki, bir dakika durun, problem burada başlıyor. 1 saatten beri biz sizinle konuşuyoruz. Size bu teröristler için Hristiyan terörü dedim mi, Alman terörü dedim mi, Alman ırkçısı dedim mi? Bütün bu ailelerin acısını yaşayan ben gelip Almanya`ya da Hristiyanlık için olumsuz bir intiba olmasın diye ırkçılar diye ayırdım, büyük bir çoğunlukla. Her aşamada İslamcı terör dediğinizde her Müslümanın kalbine bir ok saplıyorsunuz. Bu 11 Eylül`ün bir hastalığıdır" diye konuştu.

Norveç`te aşırı sağcı tarafından öldürülenler arasında bulunan Gizem adlı Türki`yeli kızın cenaze törenine Norveç Dışişleri Bakanıyla birlikte katıldığını, burada Gizem ile bir Norveç`li arasında fark gözetmediklerini, Almanya`da öldürülen Yunan asıllı kişinin ailesiyle de görüştüğünü, bu nedenle "İslamcı terör" gibi ifadelerin ortadan kaldırılması gerektiğini ifade eden Davutoğlu, "Bundan sonra İslamcı, İslami terör diyen hiç kimseyle oturup konuşmayız. Almanları tenzih ederiz, Alman dostlarımızı tenzih ederiz. Suçu kim işlediyse, suç ona aittir. Hele İslam gibi, İslam`ın anlamı barış demek. Dedim, siz kendinizi benim yerime koyun şimdi, `Hristiyan terörü deseydim. Açıklamalarımda bu Hristiyan terörüne karşı tedbir alın deseydim ne derdiniz? Siz ne hissedecekteyseniz, biz de onu hissediyoruz`. Terör ifadesinin yanına İslam koyanla konuşmayız. AGİT`de de bunu gündeme getireceğim, başka zeminlerde de. Bu kadar yaşanan olaylardan sonra, hiç bir Müslüman çıkıp bunu Hristiyanlıkla özdeşleştirmemişse ki, bu bizim kültürümüze, ilkelerimize aykırı. Artık yeter" dedi.

RotaHaber