Bayram namazını kılan Müslümanlar kurban olmayı bekleyen küçükbaş ve büyükbaş hayvanları kesmek için telaşa düştü. Önceden satın aldıkları kurbanlıkları evlerinin bahçesinde veya evlerine yakın boş arsalara getiren vatandaşlar, salâvat ve tekbirlerle kurban vecibelerini yerine getirdi.

Küçükbaş hayvan yerine ortaklaşa hisseli büyükbaş kurbanlıkların tercih edildiği Kâhta`da, kurban kesimleri kasaplar veya kesim tecrübesi bulunan pay sahipleri tarafından yapılmakta. Pay sahiplerinin vekâletnamelerini kesen kişiye vermesi ile kurban vecibesi yerine getirilmekte, kurban etleri eşit şekilde pay edilerek kura usulü ile paylaşılmakta, kurban derisi ise tuzlandıktan sonra hayır kurumlarına verilmekte.

Genelde bayramın ilk günü kurban vecibesinin yerine getirildiği Kâhta`da, son yıllarda artan fiyatları sebebiyle, kurbanların ucuzlamasını bekleyen vatandaşlar, kurbanlarını   bayramın ikinci gününe bırakıyor. (Ömer Faruk Aydın - İLKHA)