Nusaybin`de dün saat 21.30 sıralarında ilçe merkezinde bomba yüklü araç polisin geçişi sırasında patlatıldı. Patlamada can kayı yaşanmazken olay yerinden geçen 2 sivil hafif yaralandı. Patlamanın tahribatı ise gün arınca ortaya çıktı.

Patlama 200 metrelik bölgede hasar oluştururken, cadde üzerinde bulunan çok sayıdaki ev ile işyeri de zarar gördü. Çoğu işyerinin kepenk ve vitrin camları parçalanırken patlama yerine yakın bir ev ise kullanılamaz hale geldi.  

Yaşanan patlamada evi zarar görenlerden biri, akşam saatlerinde araçtan şüphelendiklerini ve polise haber verdiklerini belirterek  “Polis ekipleri geldi. Araca baktı. Aracın şüpheli olduğunu ve Mardin`den patlayıcı uzmanlarını çağıracaklarını söylediler. Aradan uzun bir zaman geçtiği halde kimse müdahalede bulunmadı ve araç patlatıldı. 2 çocuğumuz hafif şekilde yaralandı.”

Olaya tepki gösterenlerden biri de halka seslenerek, “Bugün burada yarın sizin evinizin önünde, sokağınızda patlayacak. Artık yeter.” diyerek tepki gösterdiği görüldü. (Cihat Şayık – İLKHA)