Memur Sen öncülüğünde bir araya gelen STK`lar, İskilipli Atıf Hoca, Şeyh Said ve Seyyid Rıza`yı hedef alan hakaret içerikli sözlerinden dolayı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü hakkında suç duyurusunda bulundu.

Adana  Adliye Binası önünde STK`lar adına basın açıklamasını okuyan Memur Sen Adana İl Başkanı Mehmet Sezer, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü`nün 8 Eylül 2015 tarihinde düzenlenen birlik ve beraberlik yürüyüşü sonrasında toplumun çeşitli kesimlerinin değer verdiği tarihi kişiliklerden İskilipli Atıf Hoca, Şeyh Said ve Seyyid Rıza`ya galiz ve argo ifadelerle hakaret ettiğini kaydetti.

“Halk arasında kin, nefret ve düşmanlık tohumları ekilmek istendi”

Sözlü`nün hedef aldığı din adamlarının inandıkları dava uğruna hiç çekinmeden hayatlarını feda eden inanç önderleri olduğunu ifade eden Sezer, şu ana kadar Başkan Sözlü`den özür gelmediğine de dikkat çekti.

Sözlü`nün, milletin manevi değerlerine hakaret edip büyük toplum kesimlerini hedef aldığının altını çizen Sezer, bu şekilde halk arasında kin, nefret ve düşmanlık tohumlarının ekilmek istendiğini söyledi.

“Bu ülkede Şeyh Said`i ve İskilipli Atıf Hoca`yı, Mehmet Akif`ten ayırmayan mütedeyyin bir halk yaşamaktadır” diyerek açıklamasını sürdüren Sezer, Şeyh Said`in bir oldubitti ile isyancı ilan edildiğini, Atıf Hoca ile Seyid Rıza`nın düzmece mahkemeler tarafından idam ettirildiğini dile getirdi. Aynı zihniyet tarafından Mehmet Akif Ersoy`un da arkasına hafiyeler takıldığını bu yüzden kendisinin Mısır`a hicret etmek zorunda kaldığını kaydetti.

“Her kesimden dindarlar hedef seçildi”

Başkan Sözlü`nün, Seyyid Rıza üzerinden Alevi vatandaşları, İskilipli Atıf Hoca üzerinden dindar vatandaşları ve Şeyh Said üzerinden de hem dindar hem de Kürt vatandaşları  açıkça düşman ilan ettiğini belirten Sezer, Sözlü`nün bir an önce hakaret ettiği alimlerin manevi kişiliklerden başta olmak üzere Sünni, Alevi, Türk ve Kürt tüm toplumdan özür dilemesi gerektiğini ifade etti.

Sezer, “Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü hakkında Memur Sen ve bugün burada destek veren STK`lar olarak Türk Ceza Kanunu`nun 216`ya göre halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılamadan suç duyurusunda bulunuyoruz.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Basın açıklamasının ardından Memur Sen Adana İl Başkanı Sezer ve STK temsilcileri suç duyurusu için Adana Adliyesine girerken basın açıklamasına destek verenler sessiz bir şekilde dağıldı. (Ayhan Kaya-İLKHA)