Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Samsun, Trabzon, Van, Hakkari, Ağrı çevreleri ile Bitlis'in doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normalleri civarında, yer yer üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın; Marmara'nın batısı, Kuzey Ege kıyıları ile Batı Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Bu sabah saatlerinde Marmara`nın doğusu, Batı Karadeniz`in iç kesimleri ile Bartın çevrelerinde yer yer sis olayı bekleniyor.

Bölgelerde hava

Marmara: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor. Rüzgarın; batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor. Rüzgarın; Kuzey Ege'nin kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde bölgenin iç kesimleri ile Bartın çevrelerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın kıyı kesimlerinde kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Az bulutlu, kıyı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Samsun ile zamanla Trabzon çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Van, Hakkari ve Ağrı çevreleri ile Bitlis'in doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güney Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Bazı illerde hava

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 21/27

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 16/32

İzmir: Az bulutlu ve açık 20/32

Adana: Az bulutlu ve açık, sıcak 22/36

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, sıcak 19/36

Batman: Az bulutlu ve açık, sıcak 15/37

Van: Sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 10/26 (İLKHA)