HABER MRK -Yapılan son değerlendirmelere göre; Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, Artvin ve Ardahan çevrelerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Bu gece ve yarın (Pazar) sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Yurdun kuzey kesimlerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette esecek.

BÖLGELERE GÖRE HAVA

MARMARA: Parçalı az bulutlu. Bu gece ve yarın (Pazar) sabah saatlerinde Trakya ile bölgenin doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.
EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Pazar) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Pazar) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.
İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Pazar) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Rize ve Artvin çevrelerinin yağışlı.
DOĞU ANADOLU: Az ve parçalı bulutlu, Ardahan çevrelerinin kar yağışlı. Doğusunda kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Pazar) sabah saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA

Ankara: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu gece ve yarın (Pazar) sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. (-6/10)
İstanbul: Parçalı bulutlu, gece saatlerinde sisli. (3/14)
Bursa: Az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde sisli (-3/15)
İzmir: Az bulutlu, hafif sisli (4/16)
Konya: Az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ve sis görülecek. (-5/9)
Adana: Az bulutlu ve açık (1/19)
Mersin: Az bulutlu ve açık (6/18)
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, sis bekleniyor. (-6/11)
Batman: Az bulutlu ve açık, sis bekleniyor. (-8/9)
Şanlıurfa: Az bulutlu ve açık (2/13)
Gaziantep: Az bulutlu ve açık (-3/11)
Mardin: Az bulutlu ve açık (-1/9)
Van: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu gece ve yarın (Pazar) sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor. (-7/1)
Bingöl: Az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor (-6/5)

Ayhan Kaya-İLKHA