Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ), 2015 yılı yatırım programına aldığı Diyarbakır Mermerciler Metalciler ve Gıda İmalatçıları Küçük Sanayi Sitesi'nin elektrik altyapısı için bir milyon 750 bin lira harcanacağını belirtti.

Yapımı tamamlanma aşamasında olan Diyarbakır Mermerciler Metalciler ve Gıda İmalatçıları Küçük Sanayi Sitesi'nin elektrik altyapısını 2015 yılı yatırım programına aldıklarını belirten DEDAŞ Diyarbakır İl Müdürü Uğur Yaka, buradaki çalışmaları ekim ayının ilk haftasına kadar tamamlamayı planladıklarını söyledi.

Küçük sanayi sitesinde yaklaşık 500 esnafın hizmet vereceğini ve 3 bin kişinin çalışacağını ifade eden Yaka, elektrik havai hatlarının kullanılmadığını, yeraltı kabloları döşenerek modern bir enerji altyapısı oluşturulduğunu kaydetti.

18 kilometre kablo döşenecek

DEDAŞ'ın kentin şirketi olarak yatırımcı esnafın yanında yer aldığını da söyleyen Yaka, "Toplam kurulu gücü 10 mWa olacak tesis genelinde 9 adet beton köşk kullanılacak. Tesiste 190 adet aydınlatma direği kullanılırken,18kilometre çeşitli kesitlerde yer altı kablosu montajı yapılacak. Yine sitede bulunacak 500müşterimize enerji sağlamak üzere buraya 35 adet asop pano montajı yapılacak." Dedi. (İLKHA)