BİNGÖL - Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi`nin şehre uzak olması ve ulaşımda yer yer sıkıntı yaşanmasından ötürü harekete geçen İl Sağlık Müdürlüğü, Ağustos ayında Bingöl Devlet Hastanesi Yenişehir Ek Binası`nın yanındaki lojmanları onarımdan geçirerek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Semt Polikliniği Çocuk Bölümü olarak hizmete açmıştı.

Yaklaşık 4 ay boyunca hizmet veren "Semt polikliniği" 01 Aralık 2011 (dün) itibariyle hizmete kapatıldı. Dün "Semt Polikliniği"ne tedaviye giden hastalar birimin kapatılmasına hazırlıksız yakalandı. Merkezde oturan vatandaşlar tarafından yoğunlukla kullanılan polikliniğin kapatılması vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Kapatma Kararı Bakanlıktan
Konu ile ilgili bilgi aldığımız Sağlık Müdür Yardımcısı Umut Emre Yurtcan, "Semt Polikliniği"nin vatandaşlara kolaylık sağlanması için açılması için Sağlık Bakanlığı ile yazışmalar yapıldığını Bakanlık tarafından henüz yazı gelmeden polikliniğin geçici olarak hizmete başladığını; ancak Sağlık Bakanlığı tarafından polikliniğin usule uygun olmadığı gerekçesiyle kapatılması yönünde gelen emir nedeniyle kapatmak zorunda kaldıklarını söyledi. Yurtcan, "Semt Polikliniği"nin kapatılmasının yerel idare ile alakalı bir durum olmadığını, tamamen Bakanlığın emri gereğince kapatıldığını söyledi.

Ali Yıldırım - İLKHA