BATMAN - Hırsızlığın yaygınlaşmasına ve önlenmemesine tepki gösteren Batmanlılar, caydırıcı cezaların olmaması ve ailelerin çocuklarına sahip çıkmamasının bu tür kötü ahlaka zemin hazırladığını belirttiler. Apartman kapısının çalınması, su saatinin çalınması ve cami musluklarının çalınmasından sonra yaşanan başka bir hırsızlık olayı yaygınlaşan hırsızlığı gözler önüne serdi. Meydan Mahallesinde kanalizasyon kapağı kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalındı.

Çocuklar Hırsızlığa Teşvik Ediliyor
Meydan Mahallesi esnaflarından M. Sıddık Çiftçi, caydırıcı cezalarının olmaması ve ailelerin çocuklarına sahip çıkmamasının hırsızlık olaylarına sebep olduğunu belirterek, "Mevcut ortamların da çocukları bu tür kötü şeylere teşvik ediyor. Bazılarının lüks hayat içinde olması, internetlerin yaygın olması ve denetimin olmaması, her yerde esrarın açıktan satılması bunlara sebep olarak gösterilebilir. Çocuklar bu tür şeyler için para bulamayınca hırsızlığa teşvik ediliyorlar. Devlet, Sivil Toplum Kuruluşları ve ailelerin el birliği ile bu işe bir çözüm bulmaları lazım yoksa büyük olayların önüne geçilemeyecek" dedi.

Allah`tan Korkan Hırsızlık Yapmaz
Batmanlı Murat Çetin,"İnsanın içinde Allah korkusu olmadığı sürece bütün çevresinde güvenlik kamaraları olsa bile hırsızlık yapmaya meyillidir. Önemli olan Allah`tan korkmaktır. Allah`tan korkan ise hırsızlık yapmaz. Allah korkusu olan bir insan kendi başına gelmesini istemediği bir işi başkasının başına gelmesini istemez. Toplum İslam`dan uzaklaştığından dolayı hırsızlık, fuhuş hat safhaya ulaşmış" ifadelerini kullandı.

Çocuklara Sahip Çıkmak Gerekiyor
Bilal Gültekin de, "Hırsızlığın çoğalması ilk olarak aile sorunudur, aile çocuklarını İslami bir bilinçte yetiştirirse o çocuk ailesine de topluma da faydalı bir birey olur. Sorumsuz aile çocukları, `Ne yapar? Nerdedir? Gece niye eve geç geldi?` soruları sorulmadığından her türlü bataklığın ortasında olur. İslam terbiyesi almamış bir çocuk hırsız da olur her türlü kötü ahlaka da sahip olur" dedi.

M. Sait Çelik - İLKHA