PKK`lılar tarafından bomba yüklü araçla polis noktasına dün yapılan saldırıda 2 polisin hayatını kaybetmesi, 5 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan saldırı ile ilgileri oldukları gerekçesiyle 13 kişi gözaltına alındı.

Şırnak 23.  Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı`na 2 kilometre uzaklıktan, Şırnak-Uludere karayoluna getirilen bomba yüklü aracın infilak ettirilmesiyle 2 polis hayatını kaybetmiş, 5 polis te yaralanmıştı.

Olayla ilgili yapılan operasyonlar neticesinde civar köylerde yapılan soruşturma kapsamında, olayla ilgili oldukları iddiasıyla 50 eve eş zamanda baskın düzenlendi.

Yapılan baskınlar sonucunda Fağkonak köyünden Emin K., Balveren DBP Eş Başkanı Osman S., Şerif Ö., Sait S., Osman ve Mustafa Ç., Gözlüce köyünden İncefe ve Pijan İ., Ortaklar köyünden Nezir ve Eyüp G., Geçiboyu Köyünden  Abdulaziz E. ve Ali D.  olmak üzere toplam 13 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 13 şüphelinin 23 Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı`ndaki ilk sorgularının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.(İLKHA)