DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde dün yaşanan gelişmeler, bugün yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Özgür Haber: Fay Yasası Çıkarılmalı
MMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Diyarbakır Şube Başkanı Cihat Parlak, ``Yapılacak yeni yerleşim yerlerinin fay hatlarının üzerinde yapılmasının engellenmesi için Fay Yasası çıkarılmalı`` dedi. Diyarbakır Şube Başkanı Cihat Parlak, geçen hafta düzenledikleri ``2. GAP ve Jeoloji Sempozyumu`` sonuç bildirgesini düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. GAP Projesi`nin yerel yönetimler, bölge üniversiteleri ve meslek örgütlerinin de içinde bulunduğu bir koordinasyon kurulu ile yönetilmesi gerektiğini ifade eden Parlak, Türkiye`nin aşırı merkeziyetçi yönetim yapısının bu tür projelerin başarısını engellediğini, bölgesel yönetimlerle bölgesel eşitsizliklerin ortadan kaldırılabileceğini savundu.

Güneydoğu Güncel: Ergani`de Baraj Sevinci
Çevre ve Orman Bakanlığınca Sulama amaçlı olarak yaptırılacak Ergani Barajının yapım ihalesinin 2012 yılında yapılacağı bildirildi. Ergani Barajı projesini detaylarını anlatan DSİ 10. Bölge Müdürü Turkay Özgür, ilçenin istihdamına büyük katkı sağlayacak olan Ergani Barajı projesinin hayata geçmesiyle birlikte, Bin 625 hektar tarım arazisinin sulanacağını ve yaklaşık 500 kişinin bu proje çerçevesinde istihdam edileceğini söyledi.

Güneydoğu Ekspres: 5 Köy Tapu Almak İçin Gül`e Mektup Gönderdi
Diyarbakır`ın Ergani ilçesine bağlı 5 köyün sakinleri, 25 yıldır devam eden hukuk mücadelesinden sonuç alamayınca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanlığı`na mektup gönderdi.

M. Salih Keskin - İLKHA