Peygamber Sevdalıları Platformu Mekke`de meydana gelen vinç kazasında vefat eden hacı adayları için taziye mesajı yayımladı.

"İnna lillahi we inna ileyhi raciun, Biz Allah'tan geldik ve dönüşümüz de onadır" ayetiyle başlanan mesajda, Mekke`de meydana gelen vinç kazasında vefat eden hacı adaylarına Allah'tan rahmet dileğinde bulunuldu.

Meydana gelen elim kazada aralarında Türkiye`den de hacıların bulunduğu 100`ün üzerinde kişinin vefat ettiği, yüzlercesinin de yaralandığı belirtilen mesajda, şu ifadelere yer verildi:

 "Hac gibi ulvi bir gayeyi maksat edinerek belki de yıllardan beridir bu iştiyakla yanıp tutuşurken ve çoğu da Allah`a zikir ve ibadet halindeyken kardeşlerimize ölüm Allah`ın beytinin komşuluğunda gerçekleşti.

Yüce Rabbimizden, kendisine ve Resul`üne olan sevgi ve muhabbetin doruk noktasındayken bu kaza sonucu vefat eden kardeşlerimize şehidlerin mükâfatını vermesini niyaz ederiz.

Bu vesileyle kazada vefat eden kardeşlerimize Yüce Allah`tan rahmet diler; aile ve sevenlerine sabr-ı cemil niyaz eder; yaralılara da Şafi olan rabbimizden acil şifalar dileriz."  (İLKHA)