Kaos lobisi Türkiye`yi planlı bir şekilde istikrarsızlaştırmak ve kaos ortamı oluşturmak için iş başında. Dağlıca, Iğdır ve başka illerdeki saldırılarda çok sayıda asker ve polisin hayatını kaybetmesi halkta büyük tepkilere yol açtı.

Halkın tepkisini kanalize eden kaos lobisi, bu ölümlerin sebebi olan Pkk`ye tepki oluşmasını engelleyerek bir Kürt ve Türk çatışması çıkartıp Türkiye`yi Suriyeleştirmek istiyor. HÜDA PAR Genel Merkezinden yapılan açıklamada uluslararası şer güçlerin bu oyununa dikkat çekildi.

MÜSLÜMAN HALKIMIZ BİRBİRİNE DÜŞMAN YAPILMAK İSTENİYOR
HÜDA PAR tarafından yapılan açıklamada “Artan şiddet olayları ve saldırılarla toplumsal iç barışın tehdit edildiğini ve kaos planının devreye konulduğunu endişe ile izlemekteyiz. Daha önce de birçok defa dile getirdiğimiz gibi Müslüman halkın çocuklarının inançlarıyla kavgalı ideolojiler adına birbirlerine düşman yapılmalarına ve öldürülmelerine karşıyız” ifadelerine yer verildi.

BARIŞ HUZUR VE KARDEŞLİK İÇİN HERKES SORUMLULUK ALSIN
“Müslüman halkımızı düşman kamplara ayırıp çatıştırmak isteyenlere fırsat verilmemelidir. Yaşanan acılar karşısında sağduyu elden bırakılmamalı ve provakasyonlara gelinmemelidir” denilen açıklamada “Bugüne kadar barışı, huzuru ve sükûneti savunduğumuzu çeşitli platformlarda dillendirdik.

Özellikle halkın şiddet ve çatışma ortamının esas mağduru olduğunu, her geçen gün tahammül gücünün tükendiğini ifade ettik.  Sivil halka yönelik her türlü saldırı sonlandırılmalıdır. Bu çatışmalı ortamın ve ölümlerin bir an önce son bulması ve halkımızın kardeşçe, barış ve huzur içinde yaşayacağı günlerin gelmesi için herkes üzerine düşeni yapmalıdır” ifadelerine yer verildi.

KÜRTLERE SALDIRANLAR  PKK`YE HİZMET EDER
Üst mihrakların tahrikleri ile sokağa dökülenler Kürtlerin iş yerlerini ateşe verdi ve Kürtlere saldırdı. Sokaklara inip Kürtlere saldıranların bu tavrı Pkk`ye yarıyor şeklinde yorumlandı.
Böylece bölgeyi kan gölüne çeviren Pkk`nin zulmü aklanmış olacak. Kürt halkı planlı bir şekilde Pkk`nin kucağına itiliyor.

Ankara Beypazarı`nda mevsimlik işçilerin kaldığı çadırlara saldıran bu faşist zihniyet, çocuklara da saldırarak çadır ve arabaları ateşe verdi. Antalya`da HDP İl binasına saldıran grup “Kürt`e benziyor” diyerek Burdurlu bir MHP`liyi dövdü.

KAOS İSTEYENLER EL ELE
Sosyal medya üzerinden paylaşılan ve başka zamanlarda meydana gelen olayların resimleri yeniymiş gibi gösterilerek Kürt ve Türk halkları birbirine düşürülmek isteniyor. Bazı illerde doğu plakalı otobüsleri durduran ve taşlayanlar kimlik kontrolü de yaparak halkları birbirine düşürmek istiyor. Ayrıca paralel yapı, CHP tabanı, ulusalcı kesim, marjinal sol gruplar ve HDP aynı dili kullanarak bu düşmanlığı körükleme peşinde.

SOKAKLARDA KÜRTLERE SALDIRMAK ÖRGÜTÜ GÜÇLENDİRİR
90`lı yıllarda yapılan bu tür yanlışların örgüte yaradığına dikkat çeken Sosyolog Yazar Müfid Yüksel, “90`lı yıllarda da böyle sokağa dökülüp taşkınlıklar yapanlar oluyordu. Bu seferki eylemler daha organizeli bir şekilde yapılıyor. Pkk`nin bütün çağrılarına rağmen Kürt halkı sokağa çıkmıyor. Sokakta Kürtler yok, şu anda başkaları var.

Bir kısım çevrelerin sokaklara çıkması tamamen provakasyon amaçlıdır. Derin devlet içerisinde bir grup sokağa çıkmaları kışkırtıyor. Bir üst akıl bunları kışkırtıyor ve derin devlet içerisindekiler bunu kontrol edebileceğini sanıyor. Sağduyu çağrıları yetmiyor. Sokağa çıkanların elebaşlarının derdest edilmesi gerekiyor ki bu sokağa çıkma eylemleri olmasın. Özellikle bunlar Kürt esnaflara saldırıyorlar. Devletin bu taşkınlık yapanların önüne geçmesi gerekiyor.

90`lı yıllarda bu tür yanlışlar örgüte güç kazandırdı. Bu son yapılan taşkınlıklar devam ederse örgütün eli daha çok güçlenir. Bu tür olaylar sadece Pkk`ye fayda sağlar” diye konuştu.