CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, YÖK`ün katsayı uygulamasına son veren kararında, meslek eğitiminin düşünülmediğini, yalnızca imam hatip liselerinin öncelikli hale getirildiğini savundu. Altay, söz konusu liselere karşı olmadıklarını, ancak düzenlemenin eşitsizliğe yol açacak olmasına tepki gösterdiklerini söyledi.

İmam hatip liseleri ile diğer meslek liseleri arasında kültür ders sayısının eşit olmadığını, bu nedenle meslek lisesi öğrencilerinin temel derslerdeki açıklarını kapatmakta zorluk yaşayacaklarını ifade eden Altay, ``Diğer meslek liseleri ile imam hatip liseleri arasındaki kültür ders sayısı eşitlenmediği sürece bu düzenleme günahtır, ayrımcılıktır`` dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan`ı eleştiren Altay, şöyle devam etti:

``YÖK Başkanı`nın görev süresi çok yakında dolmaktadır. Görev süresinin bitimine yakın bir süre YÖK Başkanı kanunları hiçe sayarak AKP yandaşı, AKP tetikçisi olduğunu bu kararla göstermiştir. YÖK Genel Kurulu ve özellikle YÖK Başkanı, Hükümete yönelik iltifatını, Hükümetin önündeki dalkavukluğunu katsayı kararı ile göstermeyle yetinmemiş, ayrıca Rize Üniversitesine `Recep Tayyip Erdoğan` adını vermiştir.

YÖK Başkanı, AKP`nin Yüksek Öğretim Kurulundaki elamanı olduğunu açık bir şekilde göstererek, bir sonraki dönemde seçilmeyi garantilemiştir.``

Altay, YÖK`ün bu kararının hükümsüz olduğunu, bir an önce bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini savundu.

AA