BATMAN-Eğitim Bir Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Şafi Özperk, bir öğrencinin dövülmesi iddiası ile ilgili yazılı açıklama yaptı.
 
Batman Merkez Ziya Gökalp İlköğretim Okulu`nda İ.Ş. isimli 8.sınıf ve kalp hastası olan öğrencinin öğretmen tarafından dövüldüğü iddiasının kendilerini üzdüğünü belirten Özperk, "Eğitimcileri töhmet altında bırakan böylesi tutum ve davranışları tasvip etmediğimizi, şiddete karşı olduğumuzu ve eğitimde şiddetin kesinlikle terk edilmesi gerektiğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Öğretmenlerin kalabalık sınıf -okul ortamı ile Milli Eğitim Müdürlüğünün duyarsızlığı ve de keyfi uygulamaların eğitim çalışanlarında böylesi istenilmeyen ve hoş olmayan davranışların sergilemesine yol açtığını ileri süren Özperk, "Batman Kadın ve Çocuk Hastanesine sonra da Bölge Hastanesine sevk edilen öğrenciyi dövdüğü iddia edilen öğretmene geçen sene bazı rahatsızlıklarından dolayı kendisine sınıf verilmemiş ve okulun idari çalışmalarında görevlendirilmiştir."dedi.
 
Mevcut okul yöneticilerinin Milli Eğitim Müdürlüğü indindeki bütün müracaatlarına rağmen Milli Eğitim yetkilileri öğretmene sınıf verilmemesine müsaade etmediklerini belirten, Özperk, "Bu nedenle de Milli Eğitimin umursamaz ve keyfi uygulamaları bu üzüntü verici olayın faili durumundadır. Rahatsız olan bir öğretmene kalabalık sınıflarda ders verdirmek ve aynı zamanda okulda nöbet tutturmak akılla, adaletle ve bilimsellikle ilgisi olmayan icraatlardır." şeklinde tepki gösterdi.

 

Özperk açıklamasına şöyle devam etti:"Yetkilileri eğitim çalışanlarının sorunlarını çözme konusunda yardımcı ve duyarlı olmaya, çalışanlara adil davranmaya davet ediyoruz."
 
Veysi Demir-İLKHA