TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Uzlaşma Komisyonunda oluşturulan alt komisyonların ilk olarak yarın Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu`nu (TİSK) dinleyeceğini, ayrıca TÜSİAD, TESEV, TESAV, MÜSİAD, Diyanet Vakfı, Hacıbektaş Vakfı, Sosyal Demokrat Parti ve HAS Parti ile görüşeceğini bildirdi.
Çiçek, TBMM`de düzenlediği basın toplantısında, Anayasa Uzlaşma Komisyonunun bugünkü toplantısına ilişkin bilgi verdi.
Cemil Çiçek, konuşmasına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a acil şifa dileyerek başladı.
Anayasal kuruluşlar, 60 siyasi parti, tüm çatı kuruluşları, 165 üniversite ve sivil toplum kuruluşuna, 11 Kasım`da, anayasayla ilgili düşünce ve katkılarını beklediklerini ifade eden bir yazı gönderdiklerini anımsatan Çiçek, Komisyonun bugünkü toplantısında, 31 Aralık akşamına kadar katkısını bekledikleri kuruluşlara bir kez daha yazı çıkardıklarını belirtti.
Çiçek, ``Görüşlerini yazılı olarak bildirsinler, biz ona göre kendi takvimimizi biraz daha hızlı sürdürebilelim diye... Yazı gönderdiğimiz kuruluşlardan veya onun dışında kim bu sürece katkı vermek istiyorsa, zamanı iyi kullanabilmemiz, programlarımızı aksatmadan yürütebilmemiz açısından biraz daha hızlı hareket etmemiz gerekiyor`` diye konuştu.
Üç alt komisyon kurulduğunu anımsatan Çiçek, bu komisyonların çalışmaları hakkında da bilgi verdi.
Siyasi partiler ve anayasal kuruluşlarla ilgili alt komisyona, şu ana kadar Sosyal Demokrat Parti ve HAS Parti`den görüş geldiğini belirten Çiçek, alt komisyonun, yakın bir zamanda bu iki partiyle görüşeceğini kaydetti.
Çiçek, meslek kuruluşları ve sendikalarla ilgili alt komisyonun ise yarın TİSK`i dinleyeceğini ifade etti.
Sivil toplum kuruluşları, vakıf, dernek ve cemaatlerle ilgili alt komisyonun ise 5 Aralık günü toplanacağını vurgulayan Çiçek, alt komisyonun, TÜSİAD, TESEV, TESAV, MÜSİAD, Diyanet Vakfı ve Hacıbektaş Vakfı`nı dinleyeceğini bildirdi.
-``Polemik konusu tartışmalara girmek istemiyorum``-
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun, tutukluluk süresine ilişkin konuşmasında, kendisine yönelik olarak ``Ya görevini yap ya da o koltuğu bırak`` şeklindeki ifadesi değerlendirdi.
Göreve seçildiği günden beri mümkün olduğu kadar siyasi partilerin genel başkanları ve grup başkanvekilleriyle polemik konusu olacak tartışmalara girmek istemediğini belirten Çiçek, ``Ben görevimin ne olduğunu daha önce de paylaştım. Benim görevim Anayasa ve İçtüzük`te yazılı olan hususlardır. O çerçevede bu görevi yapıyorum. Oralara giren hususlarla ilgili ben elimden gelen çabayı gösteriyorum. Bunun dışındaki tartışma konularına girmem uygun olmaz. Memlekette zaten yeteri kadar tartışılan konu var. Buna yeni bir boyut katmayı da arzu etmem`` diye konuştu.
Çiçek, eski Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk`un, ``Dersim`` konusunda Meclisin kurumsal olarak özür dilemesi yönündeki açıklamasına ilişkin soru üzerine de ``Meclis Başkanı her söylenene cevap verecek olursa, biz sabahleyin `O ona ne dedi, bu buna ne dedi, şu şuna ne dedi...` Bunlarla uğraşır dururuz. Dolayısıyla her konuya cevap vermek gibi bir adetim olmayacak bundan sonra`` dedi.
AA