DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi`nde Gıda Kontrol ve Araştırma Merkezi Laboratuarı" hizmete açıldı. Açılış öncesi Dicle Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Yalçın, Veteriner Fakültesi`nin dünü ve bugünü ile yürütülen projeler ve topluma verilen hizmetler hakkında bir sunum yaptı.
Sunumun ardından Gıda Kontrol ve Araştırma Merkezinin açılışı Rektör Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, , Kalkınma Bakanı Yardımcısı Mehmet Ceylan, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Arıca, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun ve Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Yalçın tarafından gerçekleştirildi.
Açılış sonrası laboratuarları gezen heyete proje hakkında bilgi veren Veteriner Fakültesi Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölüm Başkanı ve proje koordinatörü Doç. Dr. Aydın Vural, bu proje ile; tüm Bölgeye hitap eden son teknoloji ile donatılmış bir gıda kontrol laboratuarları kurulduğunu, yeni alınan cihaz ve teknolojiler sayesinde genetik düzeyde bakteri tayini, genetiği değiştirilmiş gıdaların tespiti ve gıdalara katılan istenmeyen hayvan etlerinin daha doğru ve hızlı tespit edilebildiğini ifade etti.
Proje ile gıda mikrobiyolojisi, moleküler gıda laboratuarı, seroloji ve toksikoloji ile fiziko-kimyasal laboratuarları oluşturulduğunu kaydeden Vural, altyapılarının da güçlendirildiğini ifade etti.
Veysi Çetik - İLKHA