Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sofrası`nda ağırladığı konuklarına 2 aylık seçim hükümeti düşündüğünü belirterek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`na hükümet kurma yetkisi vermemesinin, önündeki ihtimallerden biri olduğunu bildirdi.

Hürriyet'ten Ümit Çetin'in haberine göre Erdoğan, dün ‘Milli Mirasımız ve Gelecek Tasavvurumuz` temalı Cumhurbaşkanlığı Sofrası`nda, Mehmet Şevket Eygi, Ertuğrul Düzdağ, Kadir Mısırlıoğlu, Rasim Özdenören, Mesut Uçakan, Hasan Çelebi, Yavuz Bahadıroğlu, Hasan Celal Güzel, Vehbi Dinçerler, Hasan Aksay ve İhsan Süreyya Sırma`yı ağırladı. Ağırlıklı olarak edebiyatın tartışıldığı sırada Erdoğan, hükümet kurma görüşmeleriyle ilgili konu açtı ve kendi düşüncesinin 2 aylık seçim hükümeti kurulması yönünde olduğunu söyledi.

Bu sırada Erdoğan`a bir not uzatıldı. Önüne gelen notu konuklarıyla paylaşan Erdoğan, notta CHP tarafından Kılıçdaroğlu`nun görevi almak üzere Cumhurbaşkanlığı Sarayı`na gidebileceği yönünde bir açıklama yapıldığı bilgisini paylaştı. Bunun ardından Erdoğan`ın, bundan sonrası için önündeki seçeneklere ilişkin konuklarına bilgi verdiği öğrenildi. Bazı konuklar, Erdoğan`ın sözlerini Kılıçdaroğlu`na görev vermeyeceği iması olarak algıladı ve bunu gazetecilerle paylaştı. Ancak Cumhurbaşkanlığı kaynakları, “Sayın Cumhurbaşkanı önündeki ihtimalleri sıraladı. Bunlardan birinin de Kılıçdaroğlu`na görev vermemek olarak açıkladı. Bunu değerlendirdiği ihtimallerden biri olarak söyledi” bilgisini aktardı.

Erdoğan Rize seyahatinde de bir gazetecinin, “Daha önce Kılıçdaroğlu`na görev verebileceğinizi söylemiştiniz. Hâlâ aynı noktada mısınız?” sorusuna da “Artık şartlar değişti” yanıtı vermişti.

Odatv.com