HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan`ın adını taşıyan bulvarın isminin değiştirilmesi için Arıl Mahallesi sakinlerinin başlatmış olduğu ve Gazianteplilerin de destek vermiş olduğu imza kampanyası Gaziantep Büyükşehir Belediyesi meclisine taşındı.

Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin doğduğu Arıl Mahallesi'nde yaşayanlar tarafından başlatılan imza kampanyasında toplanan imzalar Gaziantep Büyükşehir Belediyesinde görüşüldü.

Arıl mahallesinde bulunan HDP`li Gaziantep milletvekili Celal Doğan`ın ismini taşıyan bulvarın Kilis`te hayatını kaybeden Astsubay Mehmet Yalçın Nane Bulvarı olarak değiştirilmesi teklifi Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Akkent Mahallesi'ndeki 416 numaralı caddeye ise Binbaşı Arslan Kulaksız`ın ismi verilerek isminin değiştirilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edilen karardan sonra bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Astsubayımızın eşi ve Arıl mahallesi sakinleri tarafından HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan'ın adını taşıyan Arıl Mahallesindeki bulvarın adının Şehit Astsubay Mehmet Yalçın Nane, olarak değiştirilmesi teklifi sunuldu. Bizde bu gün mecliste oy birliğe bu kararı aldık. Öte yandan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan kararla Akkent mahallesinde bulunan bir caddenin adı da Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız olarak değiştirildi.” dedi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)