ŞANLIURFA- Peygamber Sevdalıları tarafından Şanlıurfa`nın Bozova ilçesine bağlı Sığırcık köyünde Kutlu Doğum programı yoğun bir katılımla gerçekleşti. Köy meydanında düzenlenen etkinlik okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Kardeşler İlahi Grubunun okuduğu mevlit ile devam etti.

Programda en büyük ilgiyi Sığırcık Köyü çocuk ilahi grubu gördü. Daha sonra Kürtçe bir konuşma yapan siyer araştırmacısı Mahmut Kılıç Hz Peygamberin hayatından kesitler sundu.

Mahmut Kılıç hoca yaptığı konuşmada Hz Peygamberin insanların kendisini gördüğü bir aynaya benzeterek şöyle bir örnek verdi: "Mekke`de Hz Peygamber sahabeleriyle oturduğu sırada Hz Ebu Bekir Hz Peygambere bakarak, "Ya Resulullah sen ne kadar da güzel bir insansın. Hz Peygamber de ona doğru söyledin." diyor. Daha sonra oradan geçen Ebu Cehil Hz Peygamberin yanına gelerek, "Sen benim gözümde insanların en kötüsüsün diyor. Hz Peygamber ona da doğru söyledin diyor. Sahabeler buna çok şaşırıyor. Ve Hz Peygambere soruyorlar. Ya Resulullah sen ikisine de doğru söyledin dedin. Bunun hikmeti nedir bu nasıl olur. Bunun üzerine Hz Peygamber şöyle söylüyor. Ben insanların bana baktıkların da kendilerini gördükleri bir aynayım, Ebu Bekir bana bakınca kendi güzelliğini ve imanını gördü, Ebu Cehil bana bakınca da kendisinin ne kadar kötü biri olduğunu gördü." İşte bundan da anlaşılıyor ki, biz Müslümanlar da onun (s.a.v) hayatına bakarak kendi hayatımıza yön vermeliyiz. Onun yaşadığı gibi yaşamalıyız. Ayna olan Resulullah`ın hayatına bakarak kendimizi o aynaya göre düzeltmeliyiz." dedi.

Daha sonra yapılan duanın ardından program sona erdi.

 

 

Mehmet Demir - İLKHA